Foto: Iris van Herpen by Shamila @ Eric Elenbaas

3D-tøj i fremmarch

Det nyeste skud på stammen i den internationale modebranche er 3D-teknologi. Teknologien kan gøre det nemmere og mere effektivt at producere og giver desuden mulighed for at kreere former og effekter, som ellers ikke ville kunne lade sig gøre på traditionel vis, skriver trendureauet Stargate.

18.09.2013

3D-teknologien er under generel fremgang og har også gjort sit indtog i modebranchen. Internationale designere tager den nye teknologi sig, og skaber innovative produkter, der hidtil ikke har været muligt at producere, skriver Stargate Trendbureau, som dagligt spotter og udvælger tendenser for kunder i erhvervslivet.

Teknologien kommer til udtryk i 3D-print, hvor beklædningsdele bliver skabt lag for lag ved at forbinde successive tværsnit af materialelag. Det gør det muligt at kreere tøj, som ikke kan laves med traditionelle produktionsmetoder. 

Effektiv produktudvikling 

En af fordelene ved 3D er, at teknologien det gør muligt at reducere produktudviklingstiden, da det ikke er nødvendigt at sende prototyper ud til produktion. I stedet kan virksomhederne selv fremstille dem med en 3D-printer og foretage de nødvendige ændringer inden for få timer. 

Hollandske Iris Van Herpern der er kendt som den førende designer inden for 3D-teknologi, har brugt de tredimensionelle metoder i flere af sine kollektioner - se fotos herunder. Kilde: Stargate Trendbureau.Foto: Iris van Herpen by Shamila @ Eric Elenbaas