Foto: Kvadrat Clouds, som er designet af Ronan og Erwan Bouroullec

Kvadrat fordobler resultatet i rekordregnskab

2014 var et godt år for tekstilvirksomheden Kvadrat med en omsætningsfremgang på 9 % og en fordobling af årets resultat.

23.04.2015

Kvadrat Holding A/S har i løbet af de seneste fem år oplevet en støt stigende omsætningsfremgang, og efter to år med faldende resultater har Kvadrat nu også formået at vende den udvikling. Omsætningen var i 2014 782,3 mio. kr. mod 715,9 mio. kr. året før. Koncernen kommer ud af regnskabsåret 2014 med et driftsresultat på 62,4 mio. kr. mod 43,5 mio. kr. året forinden. Årets resultat steg fra 23,8 mio. kr. i 2013 til  46,8 mio. kr. i 2014.

Omsætningsfremgangen tilskrives af selskabet selv, at Kvadrats markedsposition er blevet styrket som en konsekvens af de seneste års investeringer i nye brands og markeder.I en meddelelse fra selskabet lyder det samtidig, at en stram omkostningsstyring of effektivisering af distribution og interne processer har medvirket til at begrænse væksten af omkostningerne, hvilket har bidraget positivt til EBITDA, som nu udgør 10 % af omsætningen mod 8 % året forinden.

Egenkapitalen blev i 2014 forøget med 38 mio. kr., hvilket bringer den op 195,6 mio. kr.

Men Kvadrat er langt fra færdige med at vokse. Selskabet forventer en tocifret omsætningsvækst i 2015, mens man ligeledes forventer at forbedre indtjeningen. Ambitionsniveauet er generelt meget højt i Kvadrat, når det handler om fremtidig vækst

- De seneste fire år er vi vokset samlet med 68 pct. gennem også opkøb og nye markeder. Det ruster os til at fortsætte en vækststrategi, hvor vi gerne over de kommende fire år skal vokse med yderligere 50 pct.,« siger adm. direktør Anders Byriel, Kvadrat til Finans.dk.

Kvadrat er en af Europas førende leverandører af designtekstiler, og har hovedsæde i Ebeltoft. Selskabet ledes af adm. direktør Anders Byriel og produktionsdirektør Mette Bendix. Begge er anden generation i tekstilvirksomheden.