Fortsat fremgang hos Elka Rainwear

Regntøjsproducenten Elka Rainwear fortsætter sin fremgang. Der er vækst over hele linjen.

22.05.2015

Elka Rainwear A/S har offentliggjort sit årsregnskab for 2014.

Regnskabet viser en bruttofortjeneste, der steg for femte år i træk fra 20 mio. kr. i 2013 til 21,3 mio. kr. i 2014. Væksten gjorde sig også gældende for resultatet af den ordinære primære drift, som gav  12,6 mio. kr. mod 11,3 mio. kr. i 2013.

Bundlinjen udgjorde 9,4 mio. kr. mod 8,5 mio. kr. året før.

Dermed endte egenkapitalen ved årets udgang på 41,5 mio. kr.

Elka lever fortrinsvist af produktion af vandtæt arbejdstøj bestående af certificerede varer til blandt andet off shore- og byggeindustrien samt specialprodukter i funktionelle tekstiler til eksempelvis fødevareindustrien.

De seneste år er Elka desuden udviklet linjen Elka Fashion med et design, der appellerer til internationalt orienterede modebutikker.

Adm. direktør Kurt Sommer erklærer sig godt tilfreds med regnskabet, der indfrier ledelsens forventninger.
- Det er et godt resultat, som er opnået baggrund af de produkter, vi har udviklet, og den energisk indsats hele huset har leveret, konkluderer Kurt Sommer over for Textuelt.

Med hensyn til det kommende år udtaler han:

- Vi fortsætter den positive udvikling i det kommende regnskabsår, hvor vi på nuværende tidspunkt er foran budgettet. Vi har ikke mindst store forventninger til eksporten og til en videreudvikling af Elka Fashion, slutter Kurt Sommer.