Rekordår i DK Company

Modegiganten indfrier forventningerne med en omsætning på 2,4 mia. kr. og et resultat af primær drift på 104 mio. kr.

18.03.2016

Der er tilfredshed i ledelsen for DK Company. Og det med rette. Omsætningen er nemlig steget med 566 mio. kr., hvilket svarer til 36 % totalt. Det skyldes primært en fuld indregning af de akkvisitioner, selskabet foretog i 2014, mens den øvrige forretning udviser en organisk vækst på 4,4 %.

Indtjeningen følger med den øgede omsætning, og stiger i forhold til sidste år. DK Company realiserer et
EBITDA på 143 mio. kr. og et resultat af primær drift på 104 mio. kr.

- Vi er meget tilfredse med årets resultat af primær drift på 104 mio. kr. specielt i et år, hvor der har været integrationsomkostninger ved akkvisitionerne af The Original Group og BON’A PARTE og et enkeltstående tab på 21 mio. kr. på en mangeårig schweizisk samarbejdspartner overtaget i forbindelse med akkvisitionen af The Original Group, siger koncerndirektør Jens Poulsen.

På retailsiden har DK Company overtaget aktiviteterne i Schweiz samt indgået et partnerskab om driften af
12 butikker på Sjælland.

Vil være en af Europas førende
- Vi har gennem en årrække haft fokus på strategiske opkøb og integration af de tilkøbte aktiviteter samt udvikling af koncernens platform 'The Blooming Concept'. Det er derfor en glæde for os at konstatere, at platformen skaber tilfredsstillende resultater for de fuldt integrerede aktiviteter og udviser fremgang i såvel omsætning som resultat, siger Jens Poulsen. 

Men rejsen stopper langtfra her, forklarer Jens Poulsen: 

- Vi vurderer fortsat, at der er uudnyttet potential i koncernen. Vores primære styrke er den spredning, vi har med 20 brands, der afsættes på flere end 40 markeder, både via wholesale, egne butikker og online. Denne spredning vil vi udnytte og styrke de kommende år, så vi får fuldt udbytte af det potentiale, som også de tilkøbte aktiviteter rummer.

Siden årsskiftet har DK Company købt de tre brands Pulz Jeans, Culture og Educe fra Ball Group. 

Det understreger og styrker strategien om at kunne tilbyde den optimale palet af produkter til kunderne i mid-market segmentet. Et opkøb der markerer DK Companys ambition om at blive en af Europas førende multibrand udbydere i mid-market segmentet, lyder det i en pressemeddelelse fra selskabet. 

I forbindelse med DKC Holding 2011 A/S’ erhvervelse af alle aktier i DK Company A/S er selskabets aktier pr.
16. marts 2016 slettet fra handel på First North Premier.

Læs også
DK Company afnoterer fra børsen
DK Company starter året med opkøb
DK Company indhenter tabt terræn