BTX øger bundlinjen

Brande-baserede BTX Group taber en smule omsætning, men øgede alligevel bundlinjen det forgangne år.

20.05.2016

Omsætningen i BTX Group A/S faldt to procent, således at den i 2015 489 mio. kr. denne udvikling skyldes ifølge BTX dog, at salgsvalutaerne udviklede sig uhensigtsmæssigt. Omsætningen i lokal valuta var derimod på niveau med det foregående år, hvor omsætningen var 498 mio. kr.

BTX Group realiserede et driftsresultat på 50 mio., hvilket er nogenlunde på niveau med det foregående års 51 mio. kr. Til gengæld endte resultatet før finansielle poster og skat (EBIT) på 58 mio. kr., hvilket er 10 mio. kr. mere end i 2014. årets resultat blev 43 mio. kr.

- Stigende dollarkurs sammen med faldende norsk og svensk kronekurs har været udfordrende for 2015, og ikke mindst i det lys er resultatet tilfredsstillende, siger BTX Groups CEO Jesper Roe, og fortsætter:

- Jeg ser ikke en bedring i markedsvilkårene for 2016, hvor specielt valutaforhold stadig vil være ugunstige og udfordrende. Der skal arbejdes hårdt for omsætningen, men vi har mange understøttende aktiviteter i gang, så vi har grund til også at se positivt på 2016" fortsætter han.