Øget omsætning men lavere fortjeneste i Spectre

Bundlinjen i Spectre A/S blev udfordret af to krævende projekter i 2016. Derfor faldt indtjeningen trods øget omsætning.

15.06.2017

Spectre A/S producerer funktionsbeklædning på private label-basis, og der har været gang i forretning det forgangne år. Således er omsætningen steget i forhold til 2015, hvilket afspejler sig den øgede bruttofortjeneste, som i 2016 steg mere end 6 mio. kr. til 34,6 mio. kr. Alligevel lever årets resultat ikke op til forventningerne, da det udgør 4,3 mio. kr. mod 9,1 mio. kr. året forinden.

Det skyldes primært, at Spectre A/S har investeret kraftigt i at udvide produktionsfaciliteterne på deres egen fabrik i Vietnam samt i implementeringen af et nyt ERP-system. Effekten af begge projekter var større end forventet, beretter ledelsen.

Derudover oplyser ledelsen, med brødrene Jakob og Jesper Klausen i spidsen, at effektiviteten og kapaciteten på fabrikken i Letland har været påvirket af opstart af nye kunder og produkter.

Ledelsen forholder sig positivt til fremtiden. Således forventer de et øget aktivitetsniveau i 2017, ligesom der også er forventninger om en øget indtjening. De første måneder af 2017 er forløbet efter planen, og det nye ERP system kører planmæssigt. Spectre forventer at øge produktionskapaciteten i både Vietnam og Letland i løbet af 2017.

Egenkapitalen udgør 40,2 mio. kr.