Foto: HEADSTART FASHION. Investorpanelet.

Investorer kårer vindere af ny iværksætterpris

En række investorer stod for kåringen og præmien i form af mentortimer, da den første Fashion Growth-pris blev uddelt til en ung modevirksomhed den 31. oktober.

03.11.2017

Af Rikke Kynde, rk@dmogt.dk

Otte spæde modevirksomheder skulle tirsdag den 31. oktober kæmpe om vækstinitiativet HEADSTART FASHIONs nye iværksætterpris Fashion Growth.

Det gjorde de ved at levere en pitch på 20 minutter foran et investorpanel på 11 investorer. Den bedste pitch gik til TheBrownPaperbag, som er en webshop, der sælger brugte tasker fra diverse luksusbrands. Belønningen lød på mentortimer med investorerne. Modevirksomhederne MaxJenny! og Twelvepieces og Zale kunne glæde sig over en delt anden plads.

”Vi er lykkedes med at matche modevirksomheder med investorer, og det kan potentielt medføre, at der indskydes kapital i de vindende modevirksomheder. Samtidig søsætter vi et mentorforløb for de vindende virksomheder, og det kan være gavnligt på længere sigt i form af styrket netværk,” fortæller Christian Chapelle, direktør i HEADSTART FASHION, i en pressemeddelelse.  

Fashion Growth er udviklet i samarbejde med Danske Bank, som har gjort ejer og CEO i konglomeratet THORNICO Christian Stadil til formand for den nye pris.

”Modebranchen skaber værdi for Danmark og er kendetegnet ved mange dygtige virksomheder med høj vækst, stor eksport-andel og mange ansatte. Med Fashion Growth fortsætter vi det gode samarbejde med HEADSTART FASHION og sætter endnu mere fokus på udfordringen med fremskaffelse af risikovillig kapital fra investorer,” udtaler Danske Banks områdedirektør for erhvervskunder i Østjylland, Poul Nielsen, som glæder sig til en ny prisuddeling til næste år.

Se investorpanelet fra tirsdagens prisuddeling:

 -Christian Stadil, THORNICO/Hummel (formand Fashion Growth)
-Jens Poulsen, DK Company
-Peter Hildebrandt, Woden
-Henrik Hansen, Laurie
-Pernille Frandsen, Verpan
-Peter Frandsen, Verpan
-Franz Longhi, Kähler
-Emil Vilain Albrechtsen, Slikhaarshop
-Rasmus Vilain Albrechtsen, Slikhaarshop
-Carl Erik Skovgaard, Delacour
-Christian Junge, Junge