Bestseller Retail Europe vokser

Regnskabsåret 2016/17 er er gjort op, og Bestseller Retail Europe kommer ud af året med en indtjeningsrekord og 154 nye butikker.

06.12.2017

Af Rikke Kynde, rk@dmogt.dk

Det europæiske detailselskab Bestseller Retail Europe vokser og vokser, og det kan ses på deres regnskab for 2016/17. I år er bundlinjen vokset med 36%, og de har sat en indtjeningsrekord på 2,7 milliarder kroner.

”I vores sammenlignelige butikker har vi løftet omsætningen med 4,5 procentpoint i det netop afsluttede regnskabsår, hvilket primært kommer fra flere købende kunder,” siger Finn Poulsen administrerende direktør i Bestseller Retail Europe i en pressemeddelelse.

I august solgte selskabet sine Jack & Jones og Vero Moda-butikker til moderselskabet Bestseller for at fokusere på drift og ekspansion af ONLYs tre detailkoncepter: ONLY, JDY og SONS. Det betød, at de i løbet af året åbnede 154 nye butikker særligt i Tyskland, Holland, Østrig, Frankrig, Spanien og Danmark.

”Det faktum, at mange butikker og modekæder rundt om i Europa de sidste år har måttet lukke på grund af det stigende salg online har også åbnet nye muligheder, som de mest veldrevne kæder kan nyde godt af. Der er færre konkurrenter på de bedste strøg og i de bedste shoppingcentre. Samtidig har den udvikling åbnet muligheder for at genforhandle eksisterende lejekontrakter og indgå nye mere attraktive lejemål på niveauer, som muliggør sund drift,” fortæller Finn Poulsen, som har en målsætning om råde over 1.000 internationale ONLY-butikker i regnskabsåret 2020/21.

”Lige nu åbner vi en ny butik hver anden dag”, afslutter han.

Bestseller Retail Europe A/S er ejet af Bestseller A/S, som sidder på 75 % af aktierne, og Finn og Helle Poulsens holdingselskab, Poulsen Retail Holding A/S, ejer de resterende 25 %. 

Selve BESTSELLER-koncernen har i dette regnskabsår øget omsætningen med 3% og i alt omsat for 23,5 milliarder kroner. Læs mere om koncernregnskabet og deres fremtidsplaner her