Lyngsøe Rainwear på norske hænder

Herning-virksomheden Lyngsøe Rainwear er blevet købt af norske Hansen Protection AS. Brandet fortsætter sit selvstændige liv med base i Herning, og organisation forbliver uændret.

06.12.2017

Af Simon Hansen, sh@dmogt.dk

Hansen Protection AS, en af verdens førende udviklere og producenter af overlevelsesudstyr, og nu udvider den norske virksomhed sin produktportefølje gennem et opkøb af den danske producent og forhandler af professionelt regntøj, Lyngsøe Rainwear ApS. Købet er gennemført per 30/11 2017.

Hansen Protection har i en årrække arbejdet målrettet på at udbygge og diversificere sin forretning, og her passer Lyngsøe Rainwear perfekt ind i den strategi.

- Vi er meget glade for, at Lyngsøe Rainwear har sagt ja til at blive en del af Hansen Protection. Vi mener, at det er et perfekt match. Lyngsøe Rainwear er en sund dansk virksomhed, som deler vores værdisæt. De producerer professionelt regntøj af den højeste kvalitet, og supplerer dermed de produkter, Hansen Protection er kendt for over hele verden, siger CEO for Hansen Protection AS Terje Gorm Hansen om overtagelsen.

CEO i Lyngsøe Rainwear, Bo Lyngsø ser store perspektiver i de nye ejerforhold.

- Vi er stolte over interessen fra Hansen Protection, som vi kender som en absolut førende virksomhed på området, og var hurtigt klar over, at vi har et klart værdifællesskab. Vi satser 100 pct. på kvalitet til vores kunder, og det er også helt centralt for Hansen Protection, siger han og fortsætter:

- Vi har store ambitioner for Lyngsøe Rainwear. Vi tror på at vi sammen med Hansen Protection kan få vores produkter ud til en endnu bredere kreds af kunder.

Fortsætter som selvstændigt brand med base i Herning
Salget får ikke betydning for hverken eksisterende kunder eller ansatte, da Lyngsøe fortsætter som selvstændigt brand, og det er der ifølge Terje Gorm Hansen en rigtig god grund til:

- Lyngsøe Rainwear er en meget veldrevet virksomhed, og vi ønsker at bevare og udbygge den nuværende forretning. Det betyder også, at virksomheden fortsætter som hidtil, dvs. med det samme navn, den samme ledelse og de samme medarbejdere – med base i Herning. Jeg deler Bo Lyngsøs vækstambitioner, og det er vores klare mål at vokse forretningen sammen over de kommende år, siger han således.

Hansen Protection AS er ejet af kapitalfonden IK Investment Partners, som bidraget med rådgivning igennem forhandlingsforløbet. Parterne har valgt ikke at offentliggøre de økonomiske detaljer, men ejeren af Lyngsøe Rainwear er blevet kompenseret med et kontant beløb og et antal aktier i Hansen Protection AS.

Om Hansen Protection AS
Hansen Protection AS er en højteknologisk virksomhed med en række produkter til landbrug, industri og sundhedssektoren. Det primære forretningsområde er produktion og levering af redningsdragter til offshore og den maritime sektor. Hansen Protection er siden 2013 ejet af kapitalfonden IK Investment Partners, og har hovedkontor i Moss i Norge. Hansen Protection AS har 150 ansatte og omsatte for NOK 300 mio. i 2016.

Om Lyngsøe Rainwear ApS
Lyngsøe Rainwear ApS, med hovedkontor i Herning, har produceret regntøj siden 1999. Regntøj fra Lyngsøe Rainwear bliver solgt og distribueret til mere end 30 lande verden, og virksomheden opererer med et varelager på mere end 500.000 produkter, hvilket gør Lyngsøe Rainwear til en af de største producenter af regntøj i Europa.

Lyngsøe Rainwear ApS har i dag 14 ansatte og havde en bruttofortjeneste på DKK 20,7 mio. kr. i 2016, hvor resultatet før skat landede på 10,8 mio. kr. Egenkapitalen udgjorde ved udgangen af 2016 43,4 mio. kr.