Foto: Masai Clothing Company

Ovenpå nyt vækst-år satser Masai på USA

Fortsætter Masai i det nuværende vækstspor, når modevirksomheden snart 500 mio. kr. i omsætning. USA spiller central rolle i den fortsatte udvikling.

06.12.2017

Af Simon Hansen, sh@dmogt.dk

Masai Clothing Company kommer ud af regnskabsåret 2016/17 med en omsætningsvækst på 12 %, hvilket bringer den samlede koncernomsætning op på 445,3 mio. kr. Fremgangen er skabt af øget salg i egne butikker, online- og engrossalg, oplyser selskabet. I løbet af regnskabsåret har Masai åbnet ni nye butikker, som sammen med de andre butikker i Danmark, Norge og Sverige bidrager med 28 % af den samlede omsætning.

I en pressemeddelelse fra Masai, kan man læse, at brandets egen webshop, som blev lanceret i august 2016, er kommet godt fra land, og at man derfor forventer markante stigninger i den fremadrettede omsætning fra denne kanal. 

USA har stort potentiale
Siden den engelske investeringsfond Silverfleet Capital købte Masai i sommeren 2015, er der blevet investeret i den fortsatte udvikling af virksomheden. Et vigtigt fokusområde har været det amerikanske marked.

 I forbindelse med årets TOPMØDE sagde CEO i Masai, Sune Bjerregaard, til Dansk Mode & Textil:

 - Vi er veletablerede i Europa, og vi har også et godt footprint i USA. USA er utroligt spændende, og 7-9-13 kan man sige, er vi kommet rigtig godt fra start. Masai-brandet er repræsenteret i stort set alle stater. Vores tøj passer utroligt godt til den amerikanske forbruger, og vi har formået at få det godt ind i USA og få det godt ud på hylderne, og forbrugerne har taget rigtig godt imod vores produkter.  

I det nye regnskabsår forventer Masai at øge tilstedeværelsen på det amerikanske marked med salg til flere kunder. Derudover er der også forventninger til en øget omsætning i Masais egne butikker, et højere onlinesalg og fremgang i det generelle engrossalg. Med andre ord forventer Masai fremgang over hele linjen i 2017/18.

Selvom det forgangne regnskabsår har budt på markante investeringer, leverer Masai også på indtjeningsfronten. Således udviser resultatet før afskrivninger, finansielle omkostninger og skat (EBITDA) et plus på 121 mio. kr.

Koncernen beskæftiger i alt 230 medarbejdere.