Menu

Vejen til en mere bæredygtig tekstilbranche - hvordan miljømærker og standarder kan vise vej

I samarbejde med Dansk Standard og Miljømærkning Danmark holder vi en temadag, hvor du lærer, hvordan du bruger miljømærker og standarder som guidelines og konkrete værktøjer.

Eventdetaljer
Dato 4. september 2023 Sted Fæstningens Materialegård (BLOX), Frederiksholm Kanal 30, bygning A6, mødelokale Los Angeles
Tid 11.30 - 15.00 Tilmelding til Nederst på siden

DM&T afholder i samarbejde med Dansk Standard og Miljømærkning Danmark temadag, hvor du får indsigt i, hvordan din virksomhed kan bruge miljømærker og standarder som både guidelines og konkrete værktøjer til at geare din virksomhed til imødekomme kommende EU-lovgivning og krav fra kunder. Du vil blive introduceret til hvad miljømærker og standarder er, hvordan de kan bruges til at hjælpe din virksomhed, samt hvordan de kan bidrage til en styrket dokumentation og kommunikation omkring dit bæredygtighedsarbejde.

Bæredygtighed, socialt ansvar, miljø og klima er i fokus mere end nogensinde før. Med EU’s tekstilstrategi og dens 16+ nye initiativer og lovgivningsområder, skærpes kravene til branchens virksomheder i et endnu uset omfang og gør at virksomhederne på kort tid skal omstille sig i en grad, der kan virke både uoverskuelig og omkostningsfuld. Gennemgående for de nye krav er, at de understøttes af standarder og stiller omfattende krav til transparens og dokumentation. Med andre ord skal vi som branche indstille os på, at brugen af standarder bliver en naturlig del af vores hverdag.

Som virksomhed kan du bruge og læne dig op ad miljømærker og standarder som helt konkrete guidelines og redskaber til at systematisere dit bæredygtighedsarbejde og derved sikre at din virksomhed til hver en tid kan levere den dokumentation som både dine kunder og myndigheder kræver. Det vil blive eksemplificeret gennem Svanemærkets nye krav til tekstiler, som er i overensstemmelse med EU’s tekstilstrategi og særligt kravene i den kommende Ecodesign Forordning. Du vil også få mulighed for at høre om en konkret virksomheds erfaringer med at bruge miljømærker. Samtidig får du mulighed for at stille alle de spørgsmål du måtte have til, hvordan du bedst kommer i gang med din bæredygtighedsindsats med miljømærker og standarder som redskaber.

Du kan læse mere om om svanemærkede tekstiler her.

Forplejning: Der er check-in og let frokost kl. 11.30-12.00. Programmet starter kl. 12.00

Dagens program

Velkommen

- Brug af standarder og miljømærker i din bæredygtighedsindsats og til at være på forkant med ny og kommende EU-lovgivning
Vi kommer ind på branchens udfordringer og den kommende lovgivning fra EU. Du vil blive introduceret til standardiseringsarbejdet og hvordan standarder og miljømærker kan bruges som værktøjer til at efterleve eksisterende og kommende krav på bæredygtighedsområdet. Vi giver dig overblikket over de forskellige typer af miljømærker og standarder der kan anvendes af vores branche.

- Kommunikation af din bæredygtighedsindsats – en værdifuld, men svær balancegang
Her dykker vi ned i reglerne på markedsføringsområdet omkring grønne påstande. Den store opmærksomhed på mode- og tekstilbranchens fra både medier og Forbrugerombudsmanden, og lige om lidt EU’s nye forslag om Green Claims, gør det til en meget svære balancegang for virksomheder at kommunikere deres bæredygtighedsindsats. Vi tager udgangspunkt i hvordan Svanemærket, som type-I miljømærke, understøtter virksomhedernes muligheder for at kommunikere deres indsatser.

- Certificeringer – overblik, forskelle og proces, med input fra en virksomhedscase
Vi giver et overblik over de forskellige miljømærke- og certificeringsordninger som bruges i vores branche og hvilke muligheder og barrierer virksomheder oplever når de ønsker at tilslutte sig en ordning. Vi ser på hvad man skal være opmærksom på, når man skal vælge mellem de forskellige ordninger og hvordan de adskiller sig fra hinanden. Med Svanemærket som eksempel, ser vi på, hvordan man kommer i gang og hører om erfaringerne fra en case virksomhed.

- Tak for i dag

Tilmeld dig her

 
 
"