Menu

ASOS får hug på børsen efter sløj november

Salgstallene for november er så dårlige, at ASOS allerede nu advarer aktionærerne om et skuffende julesalg og nedjusterer forventningerne. Aktien styrtdykkede mandag som en konsekvens heraf.

Foto: ASOS
Foto: ASOS

18. december 2018 Af Simon Hansen , sh@dmogt.dk

Av, ASOS. Den britiske e-commerce-gigant fik mandag læsterlige klø på børsen. Aktien dykkede mere end 40 % efter udmeldingen om, at det vigtige november-salg har skuffet, selvom ASOS’ omsætning er steget 14 % i finansåret hidtil.

I en børsmeddelelse bemærker ASOS, at november er meget vigtig måned for dem, men her har både salg og udbytte har været presset i en sådan grad, at det også vil få konsekvenser for julesalget generelt. Det er den udmelding investorerne reagerer på, og den har også medført en generel usikkerhed om det generelle julesalg for både fysiske butikker og online-retailere. Derfor faldt aktiekurserne også for andre store aktører i markedet som Zalando, H&M og Boohoo efter ASOS’ skuffende udmelding.

Der er flere faktorer, der påvirker ASOS negativt. De fremhæver selv den økonomiske usikkerhed på en række nøglemarkeder sammenholdt med en vigende forbrugertillid som den væsentligste årsag til det lavere salg.

Derudover kan ASOS berette, at de har givet flere rabatter og lavet kampagner, hvilket også er en generel tendens i markedet. Noget der påvirker indtjeningen negativt. Derudover har også ASOS følt konsekvenserne af det generelt meget varme vejr, hvilket betyder, at de ikke har solgt så mange tunge varer som håbet.  

ASOS nedjusterer nu forventningerne til finansåret. Oprindeligt forventede man en omsætningsvækst på 20-25 %, men denne er nu nedjusteret til 15 %, mens EBIT-margin forventes at stige 2% mod 4 % i den oprindelige udmelding.

I en børsmeddelelse siger CEO Nick Beighton:

”Vi har opnået 14 % salgsvækst i et svært marked, men set i lyset af den markante nedtur i november, vurderer vi, at det er fornuftigt at rekalibrere vores forventninger til hele året. Vi foretager alle de nødvendige handlinger, og vores ambitioner for ASOS har ikke ændret sig.”

ASOS omsatte i det seneste regnskabsår for GBP 2,4 mia.  

"