Menu
Ovenpå nyt rekordregnskab:

Bestseller-ejer jagter højere vækstrater

Bestseller har rundet 24 mia. kr. i omsætning, men væksten er lavere end tidligere. Modegigantens ejer Anders Holch Povlsen glæder sig over markant indtjeningsvækst, men vil intensivere toplinjevæksten i indeværende år.

Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen og familie er nummer tre på Berlingskes liste over Danmarks 100 rigeste.
Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen og familie er nummer tre på Berlingskes liste over Danmarks 100 rigeste.

23. november 2018 Af Simon Hansen , sh@dmogt.dk

Danmarks største modekoncern Bestseller har netop præsenteret sit årsregnskab 2017/18. Omsætningen stiger til 24,2 mia. kr., hvilket er 3,3 % højere end året forinden og en ny rekord. Bundlinjen øges mere markant, og resultatet før skat stiger 14,9 % til 2,9 mia. kr.

Årets udvikling glæder Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen, som samtidig beretter om store forskelle inden for koncernens forskellige segmenter:

”Vores pigebrands har båret fremgangen i omsætningen, mens den primære årsag til den positive bundlinje er vores herreside, som har bidraget til en god udvikling af bruttoavancen. Resultaterne på børnesiden har generelt været skuffende, men vi har fokus på området og forventer anderledes positive takter i indeværende regnskabsår,” siger han således i en pressemeddelelse.

Vækstambitioner udfordres

Selvom Bestseller øger toplinjen er vækstraterne ikke helt så store, som de foregående år. Det får dog ikke Bestseller til at skrue ned for vækstambitionerne.

”Vi har arbejdet fokuseret i årets løb med at skabe vækst, og vores målsætninger har ikke ændret sig. Vi må og skal finde en vej til at vækste mere, end vi gør i dag,” siger Anders Holch Povlsen, som har opskriften klar.  

”Vi skal blive skarpere i vores egen del af online-forretningen, og vi planlægger at åbne 250 nye butikker i 2018/19. Samtidig skal vi have sat yderligere gang i digitaliseringen af vores forretning og fortsætte med at investere på forkant. Hvis ikke vi er med fremme, kan vi ende med at gøre livet vanskeligere for os selv,” forklarer han.

Indtil videre har det nye regnskabsår budt på udfordringer, og til Finans fortæller Anders Holch Povlsen, at også Bestseller mærker den lange sommers negative effekt på salget af strik og overtøj. Men der er også lyspunkter i det nye regnskabsår.

”I indeværende regnskabsår forventer vi desuden at se en vis positiv effekt af afviklingen af vores forretning i Mellemøsten, som i en periode har været tabsgivende,” Siger Anders Holch Povlsen

Til Finans fortæller han, at Bestsellers primære fokus fortsat er på Nord- og Centraleuropa, og at det er der, man vil bruge kræfterne. Ikke desto mindre har Bestseller åbnet et showroom i New York, og man ”snuser til USA”, som Anders Holch Povlsen udtrykker det over for Finans.

Bestseller oplyser i deres regnskabsmeddelelse, at de gennem direkte og indirekte skatter bidrager med 1,3 mia. kr. til den danske samfundsøkonomi. 

"