Menu

Bianco skifter direktør

Skokæden Bianco har fortsat svært ved at finde formlen og vende røde tal til sorte. Det skal en ny direktør nu prøve at ændre – han bliver samtidig medejer af virksomheden.

Foto: Bianco
Foto: Bianco

27. marts 2019 Af Simon Hansen , sh@dmogt.dk

Sidste år måtte Bianco indkassere et minus på 25 mio. kr., og dermed fortsatte nedturen for skokæden, der har tabt 200 mio. kr. på otte år. Nu har selskabet, som ejes af Bestseller-chefen Anders Holch Povlsen, udpeget Jens Schøtt som ny direktør. Det skriver Finans.

Jens Schøtt afløser Camilla Jochumsen, som nåede halvandet år i jobbet. Samtidig med direktørtjansen bliver Jens Schøtt også medejer af virksomheden med en ejerandel på 10-15 %. Jens Schøtt er også medindehaver af skokæden Cashott.

Anders Holch Povlsen gik ind i det skrantende foretagende i 2016, men indtil videre har det ikke været en udpræget god forretning. Dengang bidrog han med 100 mio. kr., således at egenkapitalen kunne genoprettes og siden har han tilført selskabet kapital ad flere omgange. Bianco driver både egne butikker og franchise, og antallet af butikker ligger omkring de 100 fordelt ud over Danmark, Norge, Sverige og Tyskland. Derudover sælges Biancos sko på brandets egen webshop og i en række butikker og webshops. 

"