Menu

B&C Textiler begærer sig konkurs

Den urolige situation i Storbritannien har sat dybe spor i B&C Textiler, som står bag Soft B, Intown og Adia. Så dybe at selskabet nu har begæret sig konkurs.

ADIA Fashion
ADIA Fashion

10. maj 2019

”Det er med stor ærgrelse og vemod, at vi i dag har valgt at indgive konkursbegæring ved skifteretten i Sønderborg,” skriver ejerne af B&C Textiler A/S, Claus Zink og René Toft, i en pressemeddelelse.

Den sønderjyske modevirksomhed står bag de tre brands Soft B, Intown og Adia og er grundlagt i 1979. Selskabet har baseret sig på 75 % eksport, og det er navnlig et eksportmarked, der har spillet en nøglerolle i den negative udvikling.

”Der er flere årsager til, at vi er kommet dertil, men hovedårsagen skal ses i lyset af den fortsatte Brexit-usikkerhed og den store negative påvirkning, dette har påført B&C i UK, som er B&C’s største marked,” lyder det fra ejerne.

Selskabet har op til konkursen arbejdet intenst på at videreføre plus size-brandet Adia Fashion i et nyt setup, og ledelsen forventer, at det falder på plads i løbet af de kommende dage.

” Vi tror på, at en ny ejer vil kunne videreføre den positive udvikling, som ADIA Fashion er i,” skriver Claus Zink og René Toft, som har set en positiv udvikling i dette brand.

Det har været en tung beslutning for de to ejere.

”På det personlige plan er vi kede af, at vi må sige farvel til trofaste og dedikerede medarbejdere, som har været en stor del af B&C i mange år. Vi er dog sikre på, at hvor der lukkes en dør, åbnes der en ny,” afslutter de.

2019 har indtil videre budt på en række konkurser i modebranchen. I denne uge begærede CNS Group sig konkurs og tidligere på året måtte Womens Wear Group, Active Sportswear, Solo Company og Fashion Brands Inc. gå den tunge gang til skifteretten.

"