Menu

Carcel vinder Magasin du Nord Fashion Prize 2019

Carcel blev i aftes kåret som vinder af Magasin du Nord Fashion Prize 2019 og det medfølgende hæderslegat på 300.000 kr. For første gang har bæredygtighed været et helt afgørende kriterium under Magasin du Nord Fashion Prize – noget der aftenens vinder tydeligt afspejler.

Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary i selskab med Veronica D'Souza, den ene af Carcels stiftere.
Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary i selskab med Veronica D'Souza, den ene af Carcels stiftere.

06. november 2019

Siden 2012 er den prestigefyldte Magasin du Nord Fashion Prize blevet tildelt danske designtalenter. Udover den store ære modtager vinderen af Magasin du Nord Fashion Prize 2019 et hæderslegat på 300.000 kr. samt et medlemskab af DM&T, som også tilfalder resten af finalisterne. Derudover indgår vinderen i et mentorforløb, hvor en række etablerede brancheprofiler deler ud af deres uvurderlige viden og sparring inden for områderne retail, sustainability, entrepreneurship, image og branding, sourcing og produktion og PR og kommunikation.

For første gang har bæredygtighed spillet en helt afgørende rolle under Magasin du Nord Fashion Prize. Et begreb, der må siges at leve i bedste velgående i kernen af årets vinder.

I år kunne H.K.H Kronprinsesse Mary nemlig overrække prisen til Carcel ført an af Veronica d’Souza. Carcel, som på spansk betyder fængsel, får produceret deres produkter af indsatte kvinder i fængsler i Peru og Thailand. Carcel følger ikke modens sædvanlige sæsoner ligesom, at de aldrig holder udsalg og prioriterer ansvarlighed ekstremt højt, både hvad angår planeten og dens indbyggere. Men i midten af det hele er altid de kvinder, der fra starten har været Carcels hjertesag – de indsatte. En sag Carcel nu bliver hædret for.

”Carcels tilgang til mode er ikke bare innovativ, den er, i kontekst af Magasin du Nord Fashion Prize, det mest sociale, relevante, humane og bæredygtige brand i 2019. Med en unik og stærk historiefortælling og bygget på en fantastisk mission for at forbedre kvinders liv globalt, er Carcel billedet på, hvordan et moderne brand skal eksistere og operere i dag. Verden har måske ikke brug for endnu et modebrand, men verden ville uden tvivl være fattigere uden Carcel,” siger Nina Wedel-Wedellsborg, bestyrelsesmedlem i Magasin du Nord Fonden og initiativtager til Magasin du Nord Fashion Prize, om valget af dette års vinder.

”Det at vi kan tale om design som en holistisk tilgang, der bygger på smukke produkter, men også processerne bag og de historier vi gerne vil fortælle, og så at vinde denne pris i dag, synes jeg skinner et lys på, hvor branchen er på vej hen. Det er en bevægelse, som jeg er enormt stolt af at være en del af,” siger en tydeligt rørt og glad Veronica d’Souza og tilføjer:

”Jeg er taknemmelig for, at I har modet – for det kræver mod – til at vælge en virksomhed som os og give os jeres støtte. For vi har brug for den”.

Planen for fremtiden ligger allerede klar, og til spørgsmålet om, hvordan præmiepengene skal bruges, svarer Veronica d’Souza:

”Vi skal bruge pengene til at åbne vores tredje produktions site, men denne gang bliver det ikke i et fængsel. Det bliver et sted, hvor kvinder, der netop er kommet ud af fængsel, kan finde beskæftigelse – et smukt ”community space”. Samtidig får vi også mulighed for at arbejde med flere materialer og for at skalere brandet”.

Carcel kommer nu i fint selskab med tidligere vindere, der blandt andet tæller sidste års vinder Emilie Helmstedt, Mark Kenly Domino Tan, Lærke Andersen og Cecilie Bahnsen, der også vandt DM&Ts Next Level Award i 2018.

 

"