Lad det være sagt med det samme. Det er ikke den nemmeste opgave at få et møde i stand med Kristian W. Andersen. Men det lykkedes alligevel at fange direktøren for CIFF en fredag morgen i indre København til en snak om udviklingen af CIFF og København som modedestination. Jeg havde egentlig forventet, at vi skulle tale om, at CIFF fejrer 25 års jubilæum, men Kristian W. Andersen starter et helt andet sted.
Vi har knap nok fundet et bord blandt de morgentravle københavnere, som skal have kaffe i koppen og morgenmad i maven, inden dagens opgaver kalder, før Kristian W. Andersen ivrigt begynder at forklare, hvorfor CIFF – hvad man ellers har en tendens til at tro – ikke bare er en tredages messe to gange om året.
”De to messer er i virkeligheden en del – og en rigtig vigtig del - af det arbejde, der foregår hele året. Men det er vigtigt for mig, at folk forstår, at vi bruger hele året på at skabe relationer, at have en massiv tilstedeværelse i udlandet og sikre, at CIFF og København hele tiden er på pressens og indkøbernes radar,” siger Kristian W. Andersen, som få dage forinden er landet i København efter at have rejst Europa rundt siden 8. januar.
Sammen med flere af CIFF’s medarbejdere har han besøgt London, Firenze, Milano, Berlin og Paris for at sikre dialogen med udstillende brands, indkøbere og pressefolk. Rundturen startede med en middag for engelsk, amerikansk og asiatisk presse, og Kristian W. Andersen hæfter sig ved, at pressefolkene tager projektet CIFF så seriøst, at de afsætter en fredag aften til sådan en middag.
Forventningsafstemning skaber grobund for succes
Den internationale tilstedeværelse er afgørende, hvis man vil holde sig relevant, og Kristian W. Andersen ser det også som en form for opgør med det traditionelle messeformat.
”Nu kommer det måske til at lyde lidt højtravende, men jeg mener det faktisk helt alvorligt. Vores ambition er, at CIFF skal være et 365 dages social, cultural business community, siger han og kan ikke undertrykke et grin. Hans nordjyske ophav stritter en smule imod, når han skal fremlægge den holistiske vision, men der skal ikke herske tvivle om, at han mener, hvad han siger:
”Ja, det lyder sgu højtravende, men jeg tror på, at det er vejen til at sikre, at København er en destination, som folk taler om og gerne vil besøge. Det handler meget om netværk og den oplevelse, som skabes rundt om selve messen, og det foregår 90 % af tiden i udlandet,” siger han og forklarer, at det ikke kun handler om at holde presse og indkøbere til ilden. Det handler også om at få identificeret, hvad de udstillende brands godt kunne tænke sig at skabe i København, og netop derfor er mange af projekterne på CIFF blevet til i tæt samarbejde med brandsene.
”Derfor handler det om at forstå brandsene. Hvad er det for en oplevelse, de vil skabe, og hvem henvender de sig til. Det er det det, der gør det interessant, fordi nerven og passionen virkelig kommer til udtryk på den måde. Det er også med til at gøre det fysiske møde vedkommende, fordi du ikke kan se alle specielle collabs alle steder. Der er du nødt til at komme til København,” siger Kristian W. Andersen.
Han fortæller, at den tankegang også kommer til udtryk i samarbejdet med Show Studio, som varetager kommunikationen af, hvad der sker i København i relation til CIFF. Det samarbejde, bliver denne sæson udbygget ved at lade den højtprofilerede London-butik Machine A og dennes grundlægger, Stavros Karelis, kuratere CIFF Raven Special Projects området. Kristian W. Andersen forklarer, at den måde Stavros Karelis og CIFF arbejder på har mange lighedspunkter, og at det drejer sig om historiefortælling og iscenesættelse af det enkelte brand. (Artiklen fortsætter under billedet)