Menu

Custommade udvider forretningen med ny skolinje

Siden han var lille, har Christian Dam været helt vild med sko, og nu får den kreative direktør i Custommade mulighed for at dyrke sin passion. Det danske brand har nemlig udvidet med en skolinje, hvor han står i spidsen for designprocessen.

Et sneakpeak af Custommades SS19 boots, der blev vist på Birgitte Herskinds show under modeugen i København på Nimb Roof.
Et sneakpeak af Custommades SS19 boots, der blev vist på Birgitte Herskinds show under modeugen i København på Nimb Roof.

21. august 2018 Af Olivia Lynglund , obl@dmogt.dk

Sneakers, støvler og stiletter. Ja, sko er begyndt at fylde en del i Custommades univers, nu hvor brandet har udvidet forretningen med en skolinje.

Christian Dam, der er grundlægger og kreativ direktør  Custommade, har altid haft en passion ofr sko, og som noget nyt kommer han til at virke hands-on i designprocessen. For mens chefdesigner Anne Rasmussen tager sig af tøjkollektionerne, vil Christian selv stå for skokollektionen.

”Man kan roligt sige, at det er et meget personligt projekt for mig. De rigtige sko er essentielle for et godt outfit. De kan give power, styrke og gøre en kvinde ekstra sexet. De er toppen af kransekagen,” siger han.

Allerede nu finder du Costummade på skohylderne hos forhandlere, online og i Magasin og Illum Shoeheaven.

En fast del af brandets repertoire
De første Custommade-sko kom faktisk allerede i 2017, men den gang var de få sko i kollektionen nærmere en legeplads for den kreative direktør. Men efter en interesse for skoene  begyndte at blusse op, besluttede Christian Dam at gøre skokollektionen til en fast del af Custommades repertoire.

I Custommades ånd bliver det traditionelle gjort utraditionelt med legende detaljer. For de ellers helt klassiske modeller som sneakeren, stiletten og støvlen bliver i Christians hænder altid dekoreret med energiske prints, dynamiske mønstre og overraskende materialer.

”Alle laver hvides sneakers, men Custommade laver hvide sneakers med flammende mønstre, guldkant, lak og leopard,” siger Christian Dam.

Allerede som barn var Christian viklet ind i skobranchen, da hans far var både importør og distributør af sko til det danske marked.

”Jeg husker at hjælpe til i showroomet, og det var virkelig noget, jeg nød. På en eller anden måde har det med sko altid været en del af mig,” afslutter han. 
"