Menu

Designskolen Koldings rektor takker af

Elsebeth Gerner Nielsen ønsker ikke at genansøge stillingen som rektor for Designskolen Kolding, og derfor forlader hun posten efter 12 år.

Elsebeth Gerner Nielsen stopper med udgangen af 2019 som rektor på Designskolen Kolding.
Elsebeth Gerner Nielsen stopper med udgangen af 2019 som rektor på Designskolen Kolding.

27. juni 2019 Af Simon Hansen , sh@dmogt.dk

Efter mere end 13 år som Folketingsmedlem for Radikale Venstre og knap fire år som kulturminister, valgte Elsebeth Gerner Nielsen i 2007 at forlade Christiansborg til fordel for en position som rektor på Designskolen Kolding. Efter 12 år på posten stopper hun ved årets udgang, når hendes åremålskontrakt udløber.

 ”Jeg har meddelt bestyrelsen, at jeg ikke er ansøger, når stillingen genopslås. Det sker med stort vemod, da der ikke er meget, som jeg holder mere af end Designskolen Kolding. Det har været et kæmpe privilegium at arbejde for skolen og sammen med alle dens dygtige, passionerede og sjove medarbejdere og studerende,” siger Elsebeth Gerner Nielsen om beslutningen.

Da hun overtog tøjlerne, var det langtfra en sikker fremtid, Designskolen Kolding så ind i. På daværende tidspunkt lå der et tungt politisk pres på Designskolen Kolding, som man gerne så fusionere. Det skete ikke, og under Elsebeth Gerner Nielsen ledelse har skolen styrket sin position med internationale samarbejder, virksomhedspartnerskaber og en opgradering af uddannelserne, som i dag er på universitetsniveau.

Senest har branchemediet Business of Fashion peget på Designskolen Koldings bacheloruddannelse i modedesign som en af verdens førende, ligesom Designskolen Kolding tidligere i år modtog Designrådets Ærespris. Dermed overlader Elsebeth Gerner Nielsen en sund uddannelsesinstitution til sin efterfølger, hvem jagten nu går ind på.

”Jeg ved, at skolens rejse vil fortsætte og glæder mig til at følge med på sidelinjen. Fremadrettet ser jeg frem til fortsat at arbejde med de områder, jeg altid har beskæftiget mig med: fællesskab, kultur og bæredygtighed, blandt andet med udgangspunkt i mine nuværende bestyrelsesposter og eventuelle nye,” slutter Elsebeth Gerner Nielsen.

Designskolen Koldings bestyrelse har nu iværksat en rekutteringsproces med henblik på at finde en ny rektor, som kan fortsætte udviklingen.

"