Menu

Designstuderende fra VIA med til "Celebration of Silk" i Thailand

Ung designer fra VIA University College havde æren af at præsentere sin nye kollektion ved Bangkok Thai Silk Fashion Week 2018, der fandt sted i starten af december. Her var designere, modeller og ambassadører fra hele verden med til at sætte fokus på thai silke i den moderne modeverden.

Nickie Geneser Bachs nye kollektion bliver vist på catwalken. Forrest er det Miss Denmark, Amanda Petri, der bærer et af de nye designs.
Nickie Geneser Bachs nye kollektion bliver vist på catwalken. Forrest er det Miss Denmark, Amanda Petri, der bærer et af de nye designs.

12. december 2018

Nickie Geneser Bach har arbejdet hårdt for at få sine nye kollektion, ”Grown in Wonder”, færdig. Kollektionen er en nyfortolkning af brugen af thai silke og blev vist frem for første gang ved ’Celebration of Silk’ i starten af december.

Nickie Geneser Bach er studerende ved VIA University College. Her læser hun 7. og sidste semester på International Design & Business med speciale i Fashion Design. Hun var af den danske ambassade i Thailand og Cambodia udvalgt til at repræsentere Danmark ved dette års ’Celebration of Silk’ i Bangkok i Thailand.

Det er 8. gang, der afholdes ’Celebration of Silk’. I år var temaet ”Thai Silk in the eyes of world Designers”, hvor omkring 50 lande var repræsenteret med ambassadører, designere, modeller og andre folk fra modebranchen. De var samlet for at modernisere brugen af thai silke og skabe nye samarbejdsmuligheder de deltagende lande imellem.

Outfits til den danske ambassadør

Under sin deltagelse i ”Celebration of Silk” har Nickie Geneser Bach deltaget i en række forskellige arrangementer. Til åbningsshowet d. 1. december havde hun designet outfits til den danske ambassadør i Thailand og Cambodia, Uffe Wolffhechel, og hans hustru Susie A. Ruff, som de bar på catwalken sammen med ambassadører fra de øvrige deltagende lande foran omkring 2500 gæster.

I de følgende dage er kollektionen blevet fremvist i forbindelse med forskellige shows. Blandt andet har den årets Miss Denmark, Amanda Petri, fremvist designs fra Nickie Geneser Bachs kollektion på catwalken.

På et besøg på Srinakharinwirot University i Bangkok afholdte Nickie Geneser Bach en workshop omkring ’fabric manipulationer’ for studerende i fashion design ved universitetet.

Thai silke er mere end bare et stykke stof

For Nickie Geneser Bach er netop thai silke noget særligt. Hun har altid interesseret sig meget for brudekjoler, selskabskjoler og fin hverdagsbeklædning og har derfor arbejdet en del med silke generelt. Dog er arbejdet med thai silke nyt for den unge designer.

”Jeg ville gerne arbejde med et område inden for modebranchen, der ikke kun byggede på et æstetisk flot udtryk, men også kunne være med til at skabe mening. Thai silke har en vigtig rolle i Thailand set fra et socialt økonomisk perspektiv. Det er dog primært den ældre generation, det viser interesse for stoffet i dag og arbejder med håndværket. Der er derfor en vigtig opgave i at modernisere brugen af thai silke, så det appellerer til den yngre generation også,” fortæller Nickie Geneser Bach.

Det thai silke Nickie Geneser Bach har fået sponseret til sit projekt, er håndvævet fra de royale silke farme i Nordøstthailand. Her har den nuværende dronning Sirikit af Thailand opført støttefarme, som producerer thai silke under de traditionelle forhold. Her tager det omkring 2-4 måneder at producere et stykke silke på 10 meter.

På turen til Thailand fik Nickie Geneser Bach muligheden for at besøge disse royale silke farme, hvilket var en stor oplevelse.

”Vi blev modtaget med traditionelt kormusik og fik introduceret de traditionelle håndværk til at fremstille thai silke, broderi og keramik. Det gav et rigtig spændende indblik i materialet og måden det bliver produceret på,” fortæller Nickie Geneser Bach.

Opbygning af netværk

Nickie Geneser Bach er i starten af sin karriere, og som ny og ung designer åbner det mange muligheder at deltage i et stort event som dette.

”Jeg er meget glad og stolt over, at det lige var mig, der fik muligheden for at deltage i dette event. Det er et fantastisk sted at opbygge et netværk med så mange designere samlet på én gang. Samtlige shows er blevet sendt live på nationalt TV i Thailand og jeg har givet flere interviews undervejs. Det har været sjovt at prøve,” siger Nickie Geneser Bach, der har vist sin kollektion under sit brandnavn ”Feathery Fire”.

Den nye kollektion er samtidig Nickie Geneser Bachs afgangsprojekt fra hendes uddannelse i Design og Business ved VIA. Deltagelsen har betydet, at hun har skullet fremstille 10 outfits frem for de normale 3-4 i forbindelse med afgangsprojektet.
Nickie Geneser Bach (tv.) sammen med den danske ambassadørfrue i Thailand og Cambodia, Susie A. Ruff.
Nickie Geneser Bach (tv.) sammen med den danske ambassadørfrue i Thailand og Cambodia, Susie A. Ruff.
"