Menu

Direktøren køber DAY

DAY Birger et Mikkelsens adm. direktør Peter Henriksen har sammen med en lille kreds af investorer købt virksomheden Dermed forlader Keld Mikkelsen den virksomhed, han var med til at skabe i 1997 og siden har stået i spidsen for.

Foto: DAY Birger et Mikkelsen
Foto: DAY Birger et Mikkelsen

29. november 2019 Af Simon Hansen , sh@dmogt.dk

Keld Mikkelsen grundlagde i 1997 DAY Birger et Mikkelsen sammen med Malene Birger. Hun forlod virksomheden efter fem år, og efter 22 år har Keld Mikkelsen solgt virksomheden, som også indeholder brandet 2NDDAY. Gruppen af købere er anført af DAY Birger et Mikkelsen adm. direktør Peter Henriksen.

”DAY Birger ét Mikkelsen er en fantastisk virksomhed og et fantastisk brand, der fortsat rummer et kæmpe potentiale. Jeg har derfor sammen med en lille kreds af stærke investorer og succesrige erhvervsfolk købt virksomheden,” siger Peter Henriksen i en pressemeddelelse.

Ud over DAY-direktøren, som har den største aktiepost, tæller køberkredsen erhvervsmændene Bo Geisler, Søren Iversen og Kresten Vilsgaard. De nye ejere har udpeget branchekenderen Henrik Theilbjørn som bestyrelsesformand, en post han også besidder i Boozt. Ifølge CVR-registret får Keld Mikkelsen en mindre ejerandel af det nystiftede selskab DAY Birger et Mikkelsen A/S.

I 2018 iværksatte man en redningsplan for at vende den negative udvikling i selskabet. Det betød blandt andet et strategisk frasalg af accessories-brandet DAY ET og lukninger af butikker, ligesom virksomheden i højere grad ville satse på de digitale salgskanaler. Det har skabt vækst i både wholesale- og online-forretningen, og det vil Peter Henriksen nu bygge videre på sammen med det resten af DAY-holdet.

”DAY Birger ét Mikkelsen har været mit andet hjem de sidste 10 år. Den familiære stemning og ånd, der mærkes i huset, er helt unik. Den har skabt en helt særlig medarbejderkultur, hvor passionen, designet og kreativiteten altid har været i højsædet. Det er den kultur, der skal bære DAY Birger ét Mikkelsen brandet videre fra hvor det er i dag.” fortæller Peter Henriksen.

De nye ejere overtager varelager, goodwill, personale og debitorer.

"