Menu

DK Company sender nødtvungent 600 medarbejdere hjem

600 medarbejdere er sendt hjem og må ikke arbejde. DK Companys koncerndirektør Jens Poulsen ser ingen anden udvej, hvis koncernen skal have andel i statens hjælpepakke. Samtidig langer han kraftigt ud efter det politiske Danmark, som i hans optik ikke er lydhøre for modebranchens reelle behov for støtte.

DK Company er Danmarks næsstørste modevirksomhed kun overgået af Bestseller
DK Company er Danmarks næsstørste modevirksomhed kun overgået af Bestseller

20. marts 2020 Af Simon Hansen , sh@dmogt.dk

For få dage siden måtte DK Company afskedige 125 medarbejdere som følge af coronakrisen, der har sat et dystert aftryk på den danske modebranche. Koncerndirektør Jens Poulsen sagde i forbindelse med afskedigelserne til DM&T, at han forventede, at situationen vil betyde, at DK Company mister op mod en tredjedel af omsætningen.

Nu har landets næststørste modekoncern så taget endnu et skridt for at dæmme op for de voldsomme konsekvenser. Fredag, samme dag som Bestseller afskedigede 750 medarbejdere, valgte DK Company at hjemsende 600 medarbejdere. Det skriver Herning Folkeblad.

Jens Poulsen forklarer til Herning Folkeblad, at han ser det som den eneste mulighed, hvis man skal have gavn af statens midler til midlertidig lønkompensation. Han er langt fra tilfreds med de muligheder, der ligger i aftalen, som han mener, mangler den fleksibilitet, modebranchen har brug for netop nu:

”Vi gør alt for at råbe regeringen op. Vi sidder jo alle i en grotesk situation, hvor hele branchen holder vejret. Ingen kan forudse, hvad det her kommer til at betyde for modebranchen - herhjemme og internationalt. Det eneste helt sikre er, at der i modebranchen globalt vil være en verden før og en verden efter coronakrisen. Og de to verdner vil være vidt forskellige. Mange butikker, leverandører og producenter får svært ved at komme igennem,” siger Jens Poulsen til Herning Folkeblad.

I samme ombæring har størstedelen af medarbejderne accepteret en lønnedgang på 20 % indtil midten af juni, hvilket Jens Poulsen er meget taknemmelig for.

Jens Poulsen appellerer i samme artikel kraftigt til, at de danske politikere lukker landet helt ned, som tilfældet har været i Spanien og Italien.

” Få nu lukket landet ned. Helt ned. Så ingen er i tvivl om reglerne. Det redder menneskeliv, som det vigtigste, og samtidig dør færrest mulige virksomheder. Det nytter ikke at lukke storcentre, hvis butikken rundt om hjørnet er åben,” siger han blandt andet til Herning Folkeblad

"