DM&T inviterer til seminar med fokus på PFAS

PFAS fylder meget i debatten, og den danske regering har besluttet et nationalt forbud mod PFAS i tekstiler og sko. På to kurser i september sætter DM&T i samarbejde med Teknologisk Instituts fremmeste ekspert derfor fokus på de problematiske stoffer, så du kan blive meget klogere og lære, hvordan du undgår PFAS.

dmogt orienterer pfas
9 jul. 24

Siden slutningen af 2022 er der kommet øget fokus på PFAS, som man blandt andet har fundet rester af i drikkevand og fødevarer. I 2020 blev tilsætning af fluorerede stoffer til fødevarekontaktmaterialer forbudt i Danmark.

Danske medier og politikere har øget fokus på PFAS og følgevirkningerne, ligesom EU også har blikket rettet mode de problematiske PFAS.

Der arbejdes på et europæisk forbud mod PFAS, hvor Danmark er blandt de lande, der presser på. I april 2024 meddelte miljøministeren så, at der kommer et forbud mod PFAS i tekstiler i Danmark.

For mange i compliance-afdelinger er PFAS-problematikken særligt udfordrende. Som ikke-kemikere kan det være svært at finde hoved og hale i emnet. For hvad er PFAS egentlig, og hvordan sikrer man sig, at de ikke finder vej til ens tekstilprodukter? Det sætter DM&T fokus på ved to seminarer i september. Teknologisk Instituts PFAS-ekspert Emil Møller-Damgaard tager de perfluorerede stoffer under kyndig behandling og kommer blandt andet omkring anvendelsen af PFAS, testmetoder, lovgivningen på området og alternativer til PFAS.

Seminaret afholdes 3. september i Herning og 16. september i København. Du kan læse mere og tilmelde dig nedenfor.

DM&T inviterer til seminar i Herning 3. september: Få styr på PFAS – og hvordan du undgår dem

DM&T inviterer til seminar i København 16. september: Få styr på PFAS - og hvordan du undgår dem

Vil du høre mere?

Ræk endeligt ud og lad os hjælpe dig videre.

Jette Lindgaard portræt
Jette Lindgaard

Miljø- og bæredygtighedschef

97117216

jl@dmogt.dk

jette-lindgaard-5a86894