Menu
Nyt til medlemmerne:

DM&T lancerer standarder til politikker for henholdsvis menneskerettigheder og diversitet

Som en del af DM&T toolbox i bæredygtighed lancerer DM&T nu to standarder til politikker på henholdsvis menneskerettigheder og diversitet til medlemmer. Medlemmerne kan benytte sig af disse politikker i deres arbejde med bæredygtighed og ansvarlig virksomhedsadfærd.

09. juli 2021

Et væsentligt element i arbejdet med bæredygtighed og ansvarlighed består i at lave en formaliseret forpligtelse i form af en nedskreven politik om specifikke temaer indenfor bæredygtighedsdagsordenen. Det kan være menneskerettigheder, miljø, antikorruption mv. Det er et krav i mange ledelsessystemer, certificerings- og mærkningsordninger såvel som internationale retningslinjer som OECD’s retningslinjer for ansvarlig virksomhedsadfærd.

En politik skal formulere virksomhedens forpligtelse, beskrive eventuelle fokusområder og formulere målsætninger. Derudover skal den beskrive hvor den er gældende, hvordan man følger op og hvem der er ansvarlig. Arbejdet med at udvikle en politik er en god øvelse, men det kan også være svært at vide hvor man skal starte. For at hjælpe vores medlemmer på vej lancerer DM&T to politikker på henholdsvis menneskerettigheder og diversitet, som de to første politikker i et bredere policy framework der også vil omfatte en miljøpolitik, en anti-korruptionspolitik mv. 

Diversitetspolitikken er blevet til i samarbejde med udviklingsorganisationen Sex og Samfund og not for profit-organisationen BSR (Business for Social Responsibility) i forlængelse af et webinar DM&T, afholdte i foråret 2021. Menneskerettighedspolitikken er blevet til i samarbejde med BSR.

Politikkerne skal forstås som templates/standarder, der skal tilpasses den enkelte virksomhed. Det vil sige, at det er afgørende, at man læser politikken igennem, forholder sig til hvad der står og hvad man som virksomhed mener at kunne forpligtige sig til og justerer til.

De to politikker er ledsaget af en kort vejledning, som vi anbefaler at man læser igennem.

Hvis du har spørgsmål til politikkerne eller har brug for hjælp til tilpasning, så kontakt Marie Busck, CSR- og bæredygtighedschef i DM&T på mb@dmogt.dk eller tlf. 52159379.

"