Menu

Dyrberg/Kern genopstår

Smykkevirksomheden er tilbage blot tre måneder efter konkursen. Gitte Dyrberg og Henning Kern har nemlig sikret, at deres fælles hjertebarn genopstår i en ny form.

20. august 2019 Af Simon Hansen , sh@dmogt.dk

Efter 34 år måtte smykkevirksomheden Dyrberg/Kern i maj se konkursen i øjnene. Men grundlæggerne Gitte Dyrberg og Henning Kern havde stadig lysten, selvom de havde været igennem nogle omskiftelige år. Derfor har de nu købt væsentlige dele af virksomheden tilbage.

”Vi kunne ikke magte at lade firmaet overgå til andre hænder – det er jo vores hjertebarn og det, vi har brugt hele vores voksne liv på,” siger Gitte Dyrberg til Fashion Forum, der bringer et større interview med de to grundlæggere.

Dyrberg/Kern kommer dog ikke til at genopstå i et setup som før. Dengang brandet var på sit højeste havde man 100 ansatte, men det er ikke tanken nu.

”Først og fremmest vil vi arbejde med et langt mindre set-up med langt færre mennesker, så vi er tættere på både vores smykker, vores produktion og vores kunder. Vi skal ikke op og have 100 eller bare 25 ansatte igen for den sags skyld. Dernæst, så vil vores nye struktur også afspejle sig i vores kollektioner. Vi laver stadig fashion jewellery, men det bliver i et langt mindre, men meget stærkt sortiment fremover,” siger Henning Kern til Fashion Forum.

"