Menu

Ege Carpets vinder Sustainability Innovation Award fra Dansk Erhverv og EY

CSR- og bæredygtighedspriserne må efterhånden fylde en del i trofæskabet hos Ege Carpets. Onsdag d. 15. september vandt tæppepionererne fra Herning så endnu en.

Fra venstre mod højre: Rune Stephansen, CEO hos Ege Carpets Le Gammeltoft, formand for Dansk Erhvervs Iværksætterpanel, CEO og stifter af det digitale medie Heartbeats og Sound Of Copenhagen Records (jurymedlem) Lars Rasmussen, bestyrelsesformand for Coloplast, Lundbeck og Igonomix S.L. og medlem af bestyrelsen for Københavns Universitet (jurymedlem). Foto: Ege Carpets
Fra venstre mod højre: Rune Stephansen, CEO hos Ege Carpets Le Gammeltoft, formand for Dansk Erhvervs Iværksætterpanel, CEO og stifter af det digitale medie Heartbeats og Sound Of Copenhagen Records (jurymedlem) Lars Rasmussen, bestyrelsesformand for Coloplast, Lundbeck og Igonomix S.L. og medlem af bestyrelsen for Københavns Universitet (jurymedlem). Foto: Ege Carpets

17. september 2021

Ege Carpets blev for nyligt beriget med endnu en pris for deres benhårde fokus på CSR og bæredygtighed.

Således kunne virksomheden rejse hjem fra prisuddelingen ”Sustainability Awards” med prisen Sustainability Innovation Award, som gives til en virksomhed, der ”arbejder særligt innovativt med bæredygtighed”.

I Børssalen i København var juryen enig om, at det var Ege Carpets, der skulle have prisen, hvilket de blandt andet begrundede med, at Ege Carpets har arbejdet med bæredygtighed længe. Også før det blev noget, alle kræver.

- Blandt finalisterne skilte Ege Carpets sig ud. En virksomhed, der har arbejdet med bæredygtighed længe inden, det blev moderne, og som har det dybt forankret i sit DNA. Deres holistiske tilgang til bæredygtig-hed er noget, juryen særligt bemærker. De indtænker bæredygtighed i alle aspekter af proces- og pro-duktudviklingen. De udfordrer alle led i fremstillingen af deres produkter og spørger sig selv: Kan vi gøre det her på en anden måde? Virksomheden arbejder med Cradle to Cradle som en ramme for hele deres forretning. Arbejdet omfatter bl.a. genanvendelse af materialer i produktionen som plastik og industrielt affald. Derudover tager de socialt ansvar ved at give medarbejdere med fysiske og mentale udfordringer en fast tilknytning til arbejdsmarkedet. Bæredygtighed og ansvarligt forbrug er altså en vigtig del af for-retningsstrategien. De begrænser sig ikke. Og det viser sig også i den måde, de deler deres viden med andre. De har presset på overfor leverandører i udviklingen af en bæredygtig løsning, som siden er blevet tilgængelig for andre aktører i branchen, og juryen ser, at virksomheden på flere måder er en inspiration og et forbillede. De er moderne. De er modige. Og selv om virksomheden ikke ”fylder” lige så meget som deres medfinalister, så er de et soleklart eksempel på, hvordan innovation, ansvarlighed og bundlinje kan gå hånd i hånd og gøre en forskel, lød det fra juryen.

Juryen bestod blandt andre af Bo Øksnebjerg, generalsekretær hos WWF, Kristian Jensen, særlig repræsentant for Danmark vedr. FN’s Sikkerhedsråd samt tidligere udenrigs- og finansminister, Lars Rasmussen, be-styrelsesformand for Coloplast, Lundbeck og Igonomix S.L. og medlem af bestyrelsen for Københavns Universitet, Le Gammeltoft, formand for Dansk Erhvervs Iværksætterpanel, CEO og stifter af det digitale medie Heartbeats og Sound Of Copenhagen Records og Stine Kirstein Junge, global leder af SDG Accelerator hos FN’s Udviklingsprogram (UNDP).

Stolthed trods mange priser

Som nævnt er det langt fra første gang, at Ege Carpets hjemtager en pris for sit grønne arbejde.

Det gjorde dog ikke stoltheden mindre hos CEO Rune Stephansen.

- Det er en meget stor glæde at modtage denne pris. Det er en fantastisk hæder og et bevis på det arbejde, vi har gennemført i mange, mange år. Den anerkendelse tager vi med videre ud til vores kunder, og vi bru-ger den også internt, hvor vi får mere blod på tanden til at fortsætte arbejdet med at finde nye, innovative løsninger på vores udfordringer, sagde han og fortsatte:

- Prisen betyder også meget for mig personligt. Jeg er for nylig blevet CEO hos Ege Carpets, og det her må siges at være en flyvende start, som på alle måder bekræfter, hvor fantastisk en virksomhed, jeg står i spidsen for. Min fornemmeste opgave er at sikre, at Ege Carpets bliver ved med at gå forrest i arbejdet med at skabe smukke tæpper til en bæredygtig fremtid, sagde den nytiltrådte Ege Carpets-CEO.

På bæredygtighedsfronten er det en af Danmarks mest visionære virksomheder, hvor han nu har dirigentstokken. Det bevidnes af de mange priser, Ege Carpets har snuppet de seneste år.

Senest blev virksomhedens indsats anerkendt af EcoVadis – et verdensførende rating-bureau indenfor bæredygtighed, der har ranket 75.000 firmaer i 160 lande. Med sin platin-rating er Ege Carpets i top-1% og dermed blandt verdens allermest avancerede virksomheder mht. CSR.

Derudover har Ege Carpets 2 gange indtaget førstepladsen i en CSR-rating i topledelses-publikationen Økonomisk Ugebrev Ledelse, ligesom KPMG, Scandic Hotels og Danish Design Awards alle har belønnet bæredygtighedsarbejdet med fornemme priser. Desuden har virksomheden modtaget EU’s Management Award for Sustainable Development samt Circularity City Product Award af EIT Climate KIC, som resultere-de i international taletid ved C40 Worlds Mayors Summit i 2019.

Har du heller ikke fået nok af bæredygtighed, kan du gøre resten af branchen selskab på årets TOPMØDE den 13. oktober i København, hvor emnet vil blive debatteret, vendt og drejet af talere i verdensklasse.


"