Menu
DM&T-formand ser tilbage på 2018:

Et år der understregede branchens betydning og ansvar

DM&T’s bestyrelsesformand lagde vægt på branchens imponerende udvikling og det ansvar, det medfører, i sin beretning for det forgangne år. Det skete på årets generalforsamling, som også bød på afsked med et bestyrelsesmedlem og velkomst til et nyt.

09. maj 2019 Af Simon Hansen , sh@dmogt.dk

Onsdag holdt Dansk Mode & Textil generalforsamling. Her aflagde formands Jørgen Bech Madsen sin beretning for året, der gik – både i branchen og Dansk Mode & Textil.

Jørgen Bech Madsen kunne se tilbage på et år, hvor mode- og tekstilbranchen udbyggede sin position med yderligere vækst. Således omsætter branchen samlet set for godt 60 mia., og både mode- og tekstilbranche bidrager, ligesom det også er virksomheder af forskellig størrelse, der er med til at styrke branchen position.

”Jeg glæder mig over, at det både er de små og store, der trækker deres del af vækstlæsset. Branchen er generelt solid, og selvom 2018 har budt på udfordringer, er jeg overbevist om, at branchen står godt rustet til at imødekomme fremtidens udfordringer,” lød det fra formandens beretning.

Jørgen Bech Madsen hæftede sig ved branchens evne til at udvikle sig og øge graden af professionalisme. Noget der er behov for, da der sker omfattende forandringer i det globale politiske og erhvervsmæssige klima, hvilket sætter aftryk på mode- og tekstilbranchen

”Derfor kan det heller ikke undgå at påvirke de danske virksomheder, når der sker store omvæltninger ude i verden. Omvæltninger der ofte medfører uro på alle verdens markeder. I 2018 har Trump igen sat et markant aftryk på de globale handelsforhold, Brexit er rykket tættere på under farcelignende forhold og verdensmarkedet er generelt præget af en omskiftelighed, der synes at være den nye norm,” sagde bestyrelsesformanden.

Ansvarlig adfærd afgørende for virksomheders legitimitet 

Også andre forhold præger mode- og tekstilbranchen. Jørgen Bech Madsen bemærkede, at der sker et gradvist skred i befolkningen, som stiller større krav til virksomhedernes ansvarlige adfærd, både som forbrugere og medarbejdere. Det stiller krav til branchen virksomheder.

”Vi skal agere ansvarligt i forhold til mennesker, miljø og forretning, være villige til at kommunikere åbent og vi skal turde mene noget. Det lyder som lidt af en mundfuld, og ingen forlanger at, du skal tage springet over night. Men alle pile peger i retning af, at ansvarlig virksomhedsadfærd er afgørende for virksomhedernes legitimitet i fremtiden, og det gælder, uanset om du skal vinde forbrugernes, kundernes eller kommende medarbejderes gunst,” lød det fra Jørgen Bech Madsen.

Derfor glædede han sig også over, at Dansk Mode & Textil i løbet af året havde lanceret en toolbox, som hjælper medlemmer med ansvarlig virksomhedsadfærd. Disse digtiale toolboxes er noget, Dansk Mode & Textil har opprioriteret og vil fortsætte med at prioritere. Jørgen Bech Madsen opfordrede medlemmer til at gøre brug af disse nye værktøjer, da de kan være med til spare tid, penge og frustrationer.

Artiklen fortsætter under billedet

Dansk Mode & Textils formand Jørgen Bech Madsen
Dansk Mode & Textils formand Jørgen Bech Madsen

2018 var også et år, der bød på skærpet politisk interesse for branchen. Jørgen Bech Madsen nævnte blandt andet regeringens vækstteam for kreative erhverv, men også det faktum at statsminister Lars Løkke Rasmussen deltog i TOPMØDE 2018.

”Vi skal være stolte af den anerkendelse, og lade det anspore os til at fortsætte arbejdet med at udbygge mode- og tekstilbranchens position,” sagde han om det faktum, at statsministeren havde taget sig tid til at deltage og dvæle ved branchens betydning.

TOPMØDE var med formandens ord en begivenhed, der satte aftryk og formåede at inspirere og samle branchen.

”Derfor glæder jeg mig også til dette års TOPMØDE, hvor vi sætter fokus på verdens foranderlighed, og hvad det kommer til at betyde for branchen. Jeg har store forventninger til dagens program og glæder mig til, at Dansk Mode & Textil igen kan samle branchen.” 

Jørgen Bech Madsen afsluttede beretningen med at betone, at Dansk Mode & Textil har et ansvar for både at hjælpe virksomhederne i det daglige og med at fremtidssikre branchen. Noget Dansk Mode & Textil gør med TOPMØDE og generel interessevaretagelse, men også ved at sætte fokus på emner, der kan gøre ondt.

”Når vi taler om nye forretningsmodeller, digitalisering og ansvarlig virksomhedsadfærd handler det ikke om at slå branchen oveni hovedet med ting, de ikke gør. Vi gør det for at hjælpe branchen og den enkelte virksomhed med at ruste sig til morgendagen, så mode- og tekstilbranchen kan fortsætte med at udvikle og styrke sin position,” lød det i formandens afslutning.

I forbindelse med generalforsamlingen sagde man farvel til bestyrelsesmedlem Anna Søndergaard, Becksöndergaard, som udtræder af bestyrelsen som følge af vedtægterne. Fra både formanden og resten af bestyrelsen var der store roser og tak for den indsats, Anna Søndergaard har lagt i bestyrelsesarbejdet. Nyt bestyrelsesmedlem er adm. direktør i Rabens Saloner, Marianne Raben Olrik.

Bestyrelsen har konstitueret sig og formand og næstformænd er genvalgt.

Dansk Mode & Textils bestyrelse består af:

  • Jørgen Bech Madsen (formand), adm. direktør i Firbertex Nonwovens A/S
  • Michael Alstrup (næstformand), adm. direktør i JBS Textile Group A/S
  • Anders Hedegaard Petersen (næstformand), adm. direktør i Gabriel Holding A/S
  • Marianne Raben Olrik (ny), adm. direktør i Rabens Saloner A/S
  • Jacob Stubkjær Klausen, direktør i Spectre A/S
  • John Vestergaard, adm. direktør i egetæpper A/S
  • Jens Poulsen, koncerndirektør i DK Company A/S
  • Thomas Frederiksen, adm. direktør i Shoe the Bear ApS
"