Menu

EU indfører straftold på tekstilvarer fra USA

Som modsvar på USA’s forhøjede told på aluminium og jern fra EU, indfører EU nu straftold på en række amerikanske varer herunder tøj, sko og tekstiler.

26. juni 2018 Af Simon Hansen , sh@dmogt.dk

 EU indfører nu straftold på en række amerikanske varer. Det sker som en følge af amerikanernes forhøjede told på aluminium og jern fra EU. Straftolden trådte i kraft den 22. juni 2018.

Toldsatsen på amerikanske varer bliver på 25 %. I den forbindelse, er det værd at bemærke, at der kun er tale om produkter, der har oprindelse i USA. Dermed berøres eksempelvis jeans, som er produceret i andre dele af verden, ikke, selvom det er et amerikansk brand, der står bag.

Det er derfor også en begrænset mængde varer, der bliver berørt i en dansk kontekst.

”Danmark importerer årligt for omkring 50 mio. kr. beklædning og 50 mio. kr. tekstiler fra USA, men kun et meget begrænset antal varer er berørt af de forhøjede toldsatser. Det drejer sig om import for under kr. 5 mio. Straftolden rammer således ca. 5 % af importen fra USA og under en promille af den samlede danske import af de omfattede varer. Det er således begrænset hvor meget straftolden påvirker den danske beklædnings- og tekstilbranche,” siger international chef i Dansk Mode & Textil, Michael Hillmose.

Der kan komme flere produkter på listen og toldsatserne kan blive højere, hvis handelskonflikten mellem EU og USA eskalerer. Dansk Mode & Textil overvåger situationen og underretter medlemmerne såfremt der sker ændringer, oplyser Michael Hillmose.

Du kan se, hvilke varegrupper, der er tale om i vedhæftede liste, som er et uddrag der kun omfatter tekstilvarer, beklædning og fodtøj.

Læs eventuelt mere om straftolden på SKATs hjemmeside.

Download oversigten

  • Import fra USA - sko, beklædning og tekstiler.

    pdf, 0,08mb

Vilkår for brug

Denne kontrakt er forbeholdt foreningens medlemmer og må ikke videredistribueres i den nuværende form. Kontrakten udgør ikke juridisk rådgivning i sig selv, og foreningen påtager sig intet ansvar ved forkert udfyldelse eller forkert brug af kontrakten.

"