Menu

Eva & Claudi går konkurs

Modevirksomheden Eva & Claudi A/S er netop blevet taget under konkursbegæring. Omsætningen har været for nedadgående i en årrække, og nu kaster ejerne håndklædet i ringen.

Foto: Eva & Claudi
Foto: Eva & Claudi

01. november 2018

Eva & Claudi A/S har anmodet om egen konkursbehandling og firmaet er per 31.10.2018 taget under konkursbegæring. Det oplyser selskabet selv i en pressemeddelelse. Brandet blev grundlagt af Eva Ingemar og Pia Claudi i 1991, og i 2015 solgte grundlæggerne selskabet til Hans-Kurt Bejer og dennes hustru Lise-Lotte Guldbæk. Hans-Kurt Bejer havde på daværende tidspunkt været direktør i selskabet i en årrække og kendte derfor brandet indgående.

” Det er et ærgerligt tidspunkt at lukke selskabet. Vores seneste strategi om at gå 100% ind på ren webhandel og designe produkter som forbrugerne efterspørger her og nu har set ud til at virke. Selskabet har et komplet team af dedikerede, professionelle medarbejder som kan drive webshoppen. Men desværre fik de ikke chancen pga. at selskabet ikke kan overholde de aftaler der blev indgået med selskabets tidligere ejer,” skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Af selskabets nu lukkede hjemmeside fremgår det, at ordrer optaget før konkursen i videst muligt omfang er ekspederet, og at der ikke kan forventes yderligere ekspederinger af ordrer.

Selskabet oplyser, at det ikke har været muligt at opretholde en nødvendig omsætning, og at udviklingen nu har nået et niveau, hvor det ikke længere kan løbe rundt. Regnskabsåret 2017 udviste en indtjening på kr. 25.000 og en egenkapital på 2,4 mio. kr., men det har altså ikke været tilstrækkeligt til at fortsætte

Eva & Claudi har prøvet en række forskellige løsninger indenfor de seneste 10 år, men selskabet har ikke i tide formået at finde en løsning, der kan vende den negative udvikling. Årsagen har været forkerte satsninger med egen butik, nye markeder der ikke har præsteret, og et design der ikke har formået at skabe interessante og kommercielle kollektioner,” lyder det endvidere i pressemeddelelsen.

Kurator i boet er advokat Torben Korsager, Interlex Advokater, Aarhus.

"