Menu

Få svar på dine spørgsmål om AUB-løntilskud

Takket være den trepartsaftale, som blev indgået i maj, kan virksomheder få markante løntilskud til elever og lærlinge. Aftalen giver anledning til en række spørgsmål, og dem besvarer DM&T nu i samarbejde med DA.

05. august 2020

I slutningen af maj indgik regeringen og arbejdsmarkedets parter en aftale, der betyder, at 5,4 mia. kr. nu bruges på at sikre elev- og lærlingepladser til gavn for de danske virksomheder. Pengene kommer fra AUB (Arbejdsgiveres Uddannelsesbidrag), hvor der igennem en årrække er blevet indbetalt for mange midler. Trepartsaftalen betyder, at virksomheder i 2020 kan få 75 % løntilskud for eksisterende aftaler, 90 % løntilskud for nye ordinære uddannelsesaftaler og 45 % tilskud til korte aftaler.

Aftalen har ikke desto mindre medført flere spørgsmål om, hvordan løntilskuddet udmønter sig i praksis. Derfor har DM&T i samarbejde med DA udarbejdet en hurtig guide, der giver svar på nogle af de mest stillede spørgsmål.

Download spørgsmål og svar om AUB-løntilskud her

  • Spørgsmål og svar om AUB-løntilskud

    pdf, 0,13mb

Vilkår for brug

Denne kontrakt er forbeholdt foreningens medlemmer og må ikke videredistribueres i den nuværende form. Kontrakten udgør ikke juridisk rådgivning i sig selv, og foreningen påtager sig intet ansvar ved forkert udfyldelse eller forkert brug af kontrakten.

"