Menu

Forbrugerombudsmanden laver videoguide til influencere

Det er ikke kun virksomheder, der kan blive stillet til ansvar, når influencerer laver reklame for dem på sociale medier. Det kan influencererne også. Det sætter Forbrugerombudsmanden fokus på med en ny videoguide.

22. november 2018

Det seneste initiativ i Forbrugerombudsmandens indsats mod skjult reklame på sociale medier er en videoguide til influencere, så de kan lære mere om, hvornår indlæg skal markeres som reklame, og hvordan indlæg markeres korrekt. Du kan se videoen nederst i artiklen.

 

I videoen tydeliggøres det også, at overtrædelse af markedsføringslovens regler om forbud mod skjult reklame vil kunne straffes med bødestraf til både virksomheden og influenceren.

 

forbrugerombudsmanden har gennem en længere periode haft særligt fokus på skjult reklame. Det er kommet til udtryk i form af informationsmøder, artikler mm., men ud over at informere om reglerne har Forbrugerombudsmanden grebet ind over for skjult reklame på de sociale medier og politianmeldt flere virksomheder. I øjeblikket er Forbrugerombudsmanden i gang med at gennemgå en undersøgelse af, hvordan influenter markerer reklameopslag på sociale medier.

 

”Jeg ser med stor alvor på overtrædelser af forbuddet mod skjult reklame, for der må ikke være tvivl om, hvornår vi som forbrugere møder markedsføring. Influenter skal især være opmærksomme på at tydeliggøre, når der er tale om en reklame og ikke blot et godt råd til deres følgere,” siger Forbrugerombudsmand, Christina Toftegaard Nielsen og fortsætter:

 

”Jeg håber, at videoguiden kan være med til at gøre det endnu nemmere for influenter at forstå og overholde forbuddet mod skjult reklame.”

 

"