Menu

Gabriel gør klar til mexicansk opkøb

Den danske tekstilvirksomhed har underskrevet Letter of Intent om at købe den mexicanske møbelproducent Grupo RYL. Handlen forventes at koste Gabriel USD 4 mio.

04. marts 2019 Af Simon Hansen , sh@dmogt.dk

Gabriel Holding A/S har netop udsendt en selskabsmeddelelse, hvoraf det fremgår, at de har underskrevet et Letter of Intent om at erhverve aktiekapitalen i den mexicanske møbelproducent Grupo RYL, S. A. de C. V. (RYL)

”Grupo RYL er veletableret, som udviklings- og produktionsenhed, og agerer som underleverandør til møbelindustrien i USA,” skriver Gabriel i en selskabsmeddelelse.

I 2016 etablerede datterselskabet Gabriel North America Inc. i USA en produktionsenhed i Michigan, og efter at have undersøgt potentialet har man undersøgt mulighederne for en tilsvarende enhed i Mexico. Det er de undersøgelser, der nu fører til, at Gabriel North America har underskrevet et letter of intent med henblik på at købe Grupo RYL. Det mexicanske selskab beskæftiger ca. 170 ansatte og omsatte i 2018 for USD 8 mio., mens resultatet før skat udgjorde US -1,2 mio.

Købsprisen er aftalt til USD 4 mio., men kan blive reguleret i forbindelse med resultater i Due Diligence samt for udvikling i Grupo RYL’s balance.

2Gennemføres handlen i henhold til det underskrevne Letter of Intent forventes købet at bidrage med en omsætning i niveauet USD 5 mio. i indeværende regnskabsår og et resultatbidrag før skat i niveauet +/- 0,” skriver Gabriel.  

"