Menu

Gabriel er enig med tysk tekstilvirksomhed om køb

Den aalborgensiske tekstilvirksomhed Gabriel har underskrevet en foreløbig aktiekøbsaftale, som sikrer dem 100 % af aktierne i tyske Visiotex. Forløber due diligence-processen som forventet, overtager Gabriel dermed den tyske virksomhed for 2,5 mio. euro.

Adm. direktør i Gabriel, Anders Hedegaard Petersen, kan snart føje en ny virksomhed til porteføljen i form af tyske Visiotex
Adm. direktør i Gabriel, Anders Hedegaard Petersen, kan snart føje en ny virksomhed til porteføljen i form af tyske Visiotex

07. november 2019 Af Simon Hansen , sh@dmogt.dk

I går kunne Gabriel A/S meddele, at man er nået til enighed med den tyske producent af tekstile løsninger, Visiotex GmbH, om et køb. Nu skal den obligatoriske due diligence-proces gennemgås, og sker det efter planen, køber Gabriel 100 % af aktierne for 2,5 mio. euro.

Gabriel oplyser, at Visiotex er anerkendt i møbelindustrien for innovative tekstilløsninger. Den patenterede Wovenit-teknologi gør det muligt, i én proces, at designe og producere tekstile løsninger med indbygget funktionalitet uden efterfølgende tilskæring og syning.

Visiotex, der beskæftiger knap 20 ansatte, omsatte i 2018 for EUR 1,6 mio. Resultat før skat udgjorde EUR ca. 0 mio. 

”Det er ikke nogen stor forretning, men det er en virksomhed med stærke kompetencer inden for en meget spændende teknologi, som vi gerne vil arbejde mere med, og her har Visiotex helt klart været nogle af de bedste,” siger adm. direktør Anders Hedegaard Petersen til Wood Supply

Det forventede køb af aktierne i selskabet sker for at understøtte den globale vækst i tekstilforretningen, oplyser Gabriels ledelse i en selskabsmeddelelse.

Ledelsen i Gabriel Holding A/S melder de samlede forventninger for 2019/20 ud i forbindelse med præsentationen af årsrapporten for 2018/19 den 14. november 2019. 

"