Menu

Har du styr på kemien?

Kravene på kemiområdet er strikse, og der kommer hele tiden nye forhold, du skal være opmærksom på. Det behøver ikke være dyrt og kompliceret at have styr på kemien, men det kræver viden og værktøjer. Det får du på DM&T’s gratis kursus i august.

27. juni 2023 Af Simon Hansen , sh@dmogt.dk

Leverandørkæder i tekstilbranchen er ikke nødvendigvis helt ligetil. Det samme gælder kemikalieforbruget, som nærmest er uundgåeligt, uanset hvilken type produkter, din virksomhed sender på markedet.

Du skal naturligvis overholde EU's kemikalielovgivning REACH, men det medfører en række andre overvejelser. 

For manges vedkommende finder produktionen sted langt væk fra Danmark, og derfor er transparens og gode relationer til leverandøren helt afgørende for at holde styr på kemikalierne. Derudover er det vigtigt, at man har foretaget en risikovurdering og lavet et testprogram. Sidstnævnte er vigtigt at have på plads, men man er som virksomhed også nødt til at have styr på de omkostninger, der følger med et testprogram.

Der er nok at være opmærksom på, når det gælder kemi i branchen, og det kan blive en dyr fornøjelse, hvis man ikke har styr på kemien; både økonomisk og på imagekontoen kan man som virksomhed komme til at betale dyrt, hvis man træder ved siden af.

Men bare rolig; nu får du muligheden for at komme på et gratis kursus, hvor DM&T sætter spot på kemi med særligt fokus på transparens i leverandørkæden og leverandørrelationer. Det sker den 17. august i BLOXHUB i København, hvor vi arbejder praktisk med temaet, så du nemt kan omsætte det til praksis i din hverdag i virksomheden.  

Vi tager afsæt i forskellige fysiske produkter, og derfor må du meget gerne medbringe et eller to af virksomhedens produkter, som vi bruger til at risikovurdere på dagen.

DM&T’s samarbejdspartner Anna Lyster og miljø- og bæredygtighedschef Jette Lindgaard står for dagens seminar, så du er sikret højt fagligt niveau og gode råd i øjenhøjde.

Det er ganske gratis at deltage som medlem af DM&T, og du kan læse mere og tilmelde dig her.

"