Menu

Hektisk år bremsede Minus’ ambitiøse målsætninger

Opkøb af to nye brands og investeringer i e-commerce betyder, at modevirksomheden Minus A/S ikke var i stand til at indfri de store forventninger, man havde til regnskabsåret.

Foto: Minus
Foto: Minus

31. oktober 2019

Minus A/S har netop aflagt regnskab for perioden 1/7-18 til 30/6-19 og ledelsen kan konstatere, at det blev endnu et hektisk år med nye opkøb. Porteføljen fik tilføjet Peppercorn og Desires, som Minus overtog i slutningen af regnskabsåret og som omgående flyttede ind hos Minus og de øvrige brands i huset i Ikast. 

Ledelsen må også erkende, at i et sådant investeringsår har det ikke været muligt at indfri de oprindelige ambitiøse målsætninger for indtjeningen.

”Det stod ret tidligt klart, at den planlagte entre på flere nye markeder ikke kunne nå at påvirke det indeværende år,” siger indehaver Irena Riberholt Jørgensen, inden hun uddyber:  

”Det er langsigtede investeringer, som vi må have tålmodighed med, og som nok skal bidrage positivt på den vækstrejse vi har påbegyndt”.

Opkøbet af Peppercorn og Desires har sat deres præg på resultatet, men også tunge investeringer i webshops til alle virksomhedens brands kan mærkes, fortæller ledelsen.

”Muligheden for at købe de nye brands opstod fra den ene dag til den anden, og vi fik ikke meget betænkningstid. Men vi var ikke i tvivl om, at det ville blive en omgående styrkelse af vores fundament som virksomhed,” siger Chalotte Kjær Bruun, som også er indehaver af Minus. Hun skal fremover stå i spidsen for en mere strategisk håndtering af sourcing og indkøb på tværs af husets seks brands, som ledelsen forventer vil kunne bidrage særdeles positivt til driften og ikke mindst til kundernes indtjening fremadrettet. 

Regnskabsåret bød også på et nyt selskab i form af Redefined Fashion A/S, som fremover skal agere moderselskab for de fælles ejede virksomheder, og Minus A/S er således fremover en del af dette koncernregnskab. De øvrige brands i huset er Peppercorn, Desires, White and More, Friendtex og Once.

Sidste regnskab afspejlede kun et enkelt halvår på grund af omlægning af regnskabsåret. Nu afspejler dette regnskab igen et fuldt år fra 1. juli 2018 til 30. juni 2019.

Bruttofortjenesten udgør 8.088 mio. mod 3.884 mio. Driftsresultatet lyder på 2.103 mio. mod 1.439 mio. sidste år. Resultatet før skat er på 1.884 mio. kr. sammenlignet med 1.377 sidste år.

"