Menu

H&M introducerer frugtige materialer i bæredygtig kollektion

Den svenske modekæmpe introducerer i sin kommende Conscious Collection tre plantebaserede materialer af blandt andet ananasblade og citrusfrugter. Det kan blive et gennembrud for denne type materialer.

H&M benytter Pinatex, et læderalternativ udvundet af ananasblade, til detaljer på denne jakke. Foto: H&M
H&M benytter Pinatex, et læderalternativ udvundet af ananasblade, til detaljer på denne jakke. Foto: H&M

28. marts 2019 Af Simon Hansen , sh@dmogt.dk

Der er ikke noget nyt i, at H&M slipper en Conscious Collection, men denne gang er det alligevel værd at stoppe op. For H&M inkluderer nemlig nye materialer, som er lavet af ananas, appelsiner og alger, og det kan betyde et gennembrud for nicheprægede, bæredygtige naturmaterialer.

I denne kapselkollektion finder man nemlig produkter af Pinatex - et alternativ til læder produceret af cellulosefibre udvundet af ananasblade, BLOOM Foam – et plantebaseret skum der benytter algebiomasse og Orange Fiber, som er et silkelignende materiale fremstillet af rester fra juiceproduktion.

”Vi er begejstret for at kunne introducere nye plantebaserede bæredygtige materialer til at skabe højt ydende, smukke og moderigtige stykker tøj, som sender et klart signal, men samtidig er så nemme at bære,” siger Ann-Sofie Johansson, Creative Advisor hos H&M.

Foruden de nye plantebaserede materialer, inkluderer kollektionen også materialer som genanvendt polyester, Tencel, genanvendt sølv samt økologisk hør og bomuld.

Hvorvidt H&M har planer om at introducere materialer som Pinatex, Orange Fiber og BLOOM Foam i de regulære kollektioner, vides endnu ikke, men H&M har en ambition om udelukkende at benytte bæredygtige materialer i 2030. H&M’s seneste opgørelse viser at andelen for indeværende udgør 57 % af alle materialer, hvilket er 35 % højere end sidste år.

"