Menu

IC Group sælger Designers Remix

Porteføljen i IC Group bliver endnu et brand fattigere. Modebrandet Designers Remix er blevet solgt til en køber med solid indsigt i brandet. Det skriver IC Group i en børsmeddelelse.

Fra Designers Remix' SS19 show. Foto: Copenhagen Fashion Week
Fra Designers Remix' SS19 show. Foto: Copenhagen Fashion Week

05. december 2018

Der har igennem længere tid været spekulationer om, hvornår IC Group ville sælge deres aktieandel i modebrandet Designers Remix. Nu kan spekulationen så ophøre, for IC Group har netop meldt ud i en børsmeddelelse, at Hesselbjerg Holding A/S overtager 51 % af aktierne. Bag dette selskab gemmer sig brandets grundlæggere, kreativ direktør Charlotte Eskildsen og dennes mand Niels Eskildsen, som også er adm. direktør i Designers Remix.

De overtog i 2009 49 % af aktierne i Designers Remix, som siden grundlæggelsen i 2002 har været kendetegnet af Charlotte Eskildsens designudtryk og navnetræk.

Overtagelsen af det fulde ejerskab kommer på et tidspunkt, hvor Designers Remix er midt i en større bæredygtig transformation: 

”Timingen for at overtage brandet er perfekt for os. Vi startede vores bæredygtighedsrejse for 17 år siden, og i en lang periode har vi arbejdet intensivt for at genoplive vores originale DNA og blive en mester udi bæredygtighed. Det kræver en anderledes og mere aktiv type af ejerskab at implementere denne strategi. Med fuld kontrol over brandet har vi nu det fulde potentiale til at imødekomme vores egne ambitioner,” siger Niels Eskildsen. 

IC Group solgte tidligere i år Peak Performance, og efter salget af Designers Remix har man nu tre brands i porteføljen: Tiger of Sweden, By Malene Birger og Saint Tropez. Sidstnævnte er flere gange blevet meldt til salg, men indtil videre er Saint Tropez en del af IC Group. I forbindelse med salget af Peak Performance åbnede adm. direktør Alexander Martensen-Larsen også for flere frasalg:

”Der er heller ikke på nuværende tidspunkt flere salgsplaner eller aktive processer i gang om handler. Men når tiden er rigtig i forhold til aktionærerne, vil vi også overveje at frasælge flere mærker. Det ligger jo i strukturen med, at IC Group nu bliver et rent finansielt holdingselskab, mens vi decentraliserer, så mærkerne bliver mere selvstændige virksomheder,” sagde han dengang til Finans. 

IC Group meddeler, at Designers Remix fra og med halvårsregnskabet, som udkommer i februar, bliver betegnet som ophørte aktiviteter.

"