Menu

Ikast-Brande Kommune inviterer til dansk-ukrainsk erhvervskonference

Der er bl.a. tekstiler på agendaen, når Ikast-Brande Kommune inviterer til konference og sætter fokus på situationen i Ukraine, samarbejde og genopbygning af landet.

20. november 2023

Både den danske ambassadør i Ukraine og den ukrainske ambassadør i Danmark deltager, når Ikast-Brande Kommune og Erhvervsrådet Herning & Ikast-Brande i fællesskab holder Dansk-Ukrainsk erhvervskonference torsdag den 23. november.

Danmark har lovet at deltage i genopbygningen af Ukraine, og det rummer også muligheder for lokale virksomheder. Ikast-Brande Kommune har indgået et partnerskab med den ukrainske kommune Voznesensk, som indebærer samarbejde på forskellige fronter, herunder også på erhvervsområdet.

På den baggrund inviteres til erhvervskonferencen, hvor deltagerne kan blive klogere på situationen i Ukraine og på muligheder for at samarbejde med og bidrage til genopbygningen.

"Vi er stolte over at kunne bidrage til både genopbygningen af Ukraine og til skabelsen af nye bånd mellem dansk og ukrainsk erhvervsliv," siger borgmester i Ikast-Brande Kommune, Ib Lauritsen.

Konferencen byder også på oplæg fra DM&T's adm. direktør Thomas Klausen, virksomheden Spectre og sikkerhedsfirmaet Bright Bird.

Kommunaldirektør i Ikast-Brande Kommune, Flemming Storgaard vil desuden dele erfaringer fra kommunens nylige besøg i Ukraine.

Anden del af konferencen bliver med virtuel deltagelse af Voznesensk Kommune og virksomheder fra samme kommune. Her skal der drøftes samarbejdsmuligheder mellem de danske og ukrainske virksomheder.

Du kan se hele programmet og finde link til tilmelding her.

"