Menu

Internationale modegiganter bandlyser mohair

H&M, Inditex, Gap og Arcadia forbyder mohair i deres kollektioner. Det sker efter PETA-afsløringer af voldsom behandling af angorageder i Sydafrikas mohairindustri.

03. maj 2018 Af Simon Hansen , sh@dmogt.dk

PETA har netop udgivet en video, der viser den hårdføre behandling, angorageder i Sydafrikas mohairindustri udsættes for. Dyrene udsættes for løft og slæb, som kan medføre voldsomme skader på gederne, oplyser PETA, som nu vil have de sydafrikanske myndigheder til at retsforfølge de involverede farmere. PETA har samlet optagelser fra 12 farme.

Disse afsløringer får nu internationale modevirksomheder til at forbyde mohair i deres kollektioner. Gap Inc. vil ikke længere købe mohair til nogen af deres brands, og det samme gælder Arcadia Group, som blandt andet står bag Topshop, Topman og Miss Selfridge. H&M og Inditex meddeler begge, at alle deres respektive brands vil være mohairfri i 2020.

Der foreligger ingen meldinger om, at nogen af de nævnte virksomheder har købt mohair fra de 12 sydafrikanske farme. Den sydafrikanske mohairproduktion er verdens største og tegner sig for 50 % af den globale produktion.

"