Menu

Italiensk svindelnummer kan koste tusindvis af kroner

Flere danske modevirksomhed har modtaget store ordrer fra en italiensk virksomhed. En virksomhed, der eksisterer og glider let igennem et kredittjek. Problemet er bare, at personen, der lægger ordren, aldrig har arbejdet for virksomheden. Det er et nøje udtænkt, professionelt svindelnummer.

Foto: Goh Rhy Yan on Unsplash
Foto: Goh Rhy Yan on Unsplash

08. februar 2019 Af Simon Hansen , sh@dmogt.dk

Flere danske modevirksomheder er i den senere tid blevet kontaktet af en italiener ved navn Antonio, der ønsker at lægge en ordre på flere 100.000 kroner. Alt virker professionelt og personen fremsender en wholesale agreement, som ser helt legitim ud.

Antonio udgiver sig fra at være fra en virksomhed, der har flere butikker i det sydlige Italien. Dansk Mode & Textil har talt med en medlemsvirksomhed, som oplyser, at de kredittjekkede virksomheden efter at have fået en ordre på 250.000 kr., og at alt var i den skønneste orden.

Alligevel var der noget, der nagede, og derfor udnyttede de deres kontakter i branchen for at finde ud af, om andre havde været i kontakt med denne Antonio. Det var der. En anden virksomhed havde fået en ordre på 100.000, og havde allerede arrangeret kreditforsikring.

Og virksomheden, som Antonio påstår at repræsentere, findes skam også. I bedste velgående endda. Men efter en omfattende research kunne den danske modevirksomhed alligevel ikke slippe den dårlige fornemmelse. Derfor kontaktede de virksomheden i Italien, og her fik de bekræftet deres bange anelser. Denne Antonio var ikke ansat i virksomheden, og virksomheden havde aldrig lagt ordrer hos de danske virksomheder.

Der er altså tale om et nøje orkestreret svindelnummer fra en aktør, som tydeligvis har indsigt i branchen, og som griber processen enormt professionelt an. Og takket være hans brug af en reel italiensk virksomhed, er det ikke muligt at opfange svindlen ved hjælp af kredittjek.

Dansk Mode & Textil opfordrer generelt sine medlemmer til at være opmærksomme, når der kommer store ordrer fra helt nye kunder. Husk, at du altid er velkommen til at kontakte os i de tilfælde, du er i tvivl.

Dansk Mode & Textil ligger inde med oplysninger om den virksomhed, Antonio udgiver sig for at repræsentere. Er du blevet kontaktet af en italiensk Antonio med en stor ordre, kan du derfor kontakte os for at få valideret, om det er den samme som ovenfor.

Og husk at sende en venlig tanke til din kollega i branchen, som gjorde os opmærksomme på Antonios svindelnummer. Takket være hende undgår du forhåbentlig at blive snydt af Antonio.

"