Menu

JBS overtager strømpefabrik i Litauen

JBS Textile Group styrker sin egenproduktion i Litauen med opkøbet af strømpefabrikken SPARTA, som siden 2008 har leveret til den danske virksomhed.

JBS Textile Groups hovedkvarter i Herning.
JBS Textile Groups hovedkvarter i Herning.

28. februar 2019 Af Simon Hansen , sh@dmogt.dk

JBS Textile Group A/S har netop meddelt, at de pr. 1. marts 2019 har indgået aftale om køb af aktiviteterne hos strømpefabrikken SPARTA i Vilnius. JBS har siden 2008 fået produceret strømper hos den godt 100 år gamle velrenommerede fabrik.

Købet sker som led i JBS’ strategiske planer om styrkelse af egenproduktionen i Litauen, hvor der i forvejen er blevet produceret undertøj og beslægtede produkter siden 1996 på JBS’ anden fabrik V.I.P. i Kaunas/Kasla Ruda, som beskæftiger ca. 125 dedikerede medarbejdere.

”Hos JBS Textile Group A/S har vi en vision om konstant at udvikle virksomhedens kompetencer inden for produktion, design, logistik samt salg af tekstil generelt. Vi ønsker at udvikle os inden for de områder, som vi allerede arbejder med, og vi afsøger altid muligheder for at udvide koncernen med beslægtede forretningsområder. Områder, som med købet af strømpefabrikken og brandet SPARTA i Litauen, kan give synergier mellem produktion og salg af undertøj og strømper på det Østeuropæiske marked samt i hele JBS Textile Group A/S,” siger Michael Alstrup, adm. direktør i JBS Textile Group.

SPARTA-produktionen har en kapacitet på godt 4 mio. par strømper årligt, og pr. 1. august 2019 flyttes fabrikken til nye lokaler i Vilnius. SPARTA brandet i Litauen omfatter i dag strømper, men fremover udvides programmet også til undertøj og andre beslægtede artikler.

SPARTA besidder en mangeårig og stor knowhow - både på produktions- og salgssiden -og JBS forventer, at SPARTA kan bidrage positivt med sine store erfaringer på det østeuropæiske marked.
"