Menu

Kinesisk fabrik rykker produktion til USA

Den kinesiske fabrik TianYuan Garment Company, som producerer tøj for blandt andre Adidas, Reebok og Armani, rykker produktion af t-shirts til USA for at benytte sy-robotter.

Foto: SoftWear Automation
Foto: SoftWear Automation

05. september 2017

Af Rikke Kynde, rk@dmogt.dk 

Ny teknologi blomstrer inden for tøjproduktion, og hiver den kinesiske fabriksgigant TianYuan Garment Company til USA. Fabrikken rykker sin produktion af t-shirts til Little Rock i Arkansas, hvor ’Sewbots’ fra SoftWear Automation skal fremstille 800.000 t-shirts om dagen, det skriver Just-Style.

De amerikanske sy-robotter kan sy en t-shirt på 22 sekunder, hvilket hurtigt slår de fire minutter, det tager TianYuan Garment Companys medarbejdere at sy én.

Fabrikken producerer i øjeblikket 10 millioner stykker tøj årligt. Heraf leveres 90% til Adidas og resten til blandt andre Reebok og Armani.

Sy-robotter sparer tid og penge
Ikke nok med at robotterne er hurtige, de skal heller ikke have løn. Derfor koster hver t-shirt kun 33 cents i personaleomkostninger, og det kan blive svært at hamle op med.  

”Over hele verden kan selv de billigste arbejdsmarkeder ikke konkurrere med os. Det er jeg virkelig begejstret for”, fortæller Tang Xinhong, formand for TianYuan Garment Company, til Just-Style.

Ved at rykke produktionen til USA kommer fabrikken også til at spare tid og penge på at fragte tøj fra fabrik til kunde. Det giver nye muligheder og mere fleksibilitet til at ændre designs.

Det forventes, at fabrikken i USA kommer op at køre i slutningen af 2017.
"