Menu

Kvadrat styrker deres position inden for boligtekstiler

Danske Kvadrat har netop erhvervet 50% af svenske Magniberg, der producerer eksklusivt sengelinned. Med erhvervelsen styrker Kvadrat porteføljen og ikke mindst deres position inden for boligtekstiler.

20. september 2019

Svenske Magniberg er netop blevet en del af Kvadrat-familien efter, at den danske tekstilproducent har erhvervet 50% af den eksklusive sengelinned-producent. Magniberg blev grundlagt i 2016 i Stockholm af tøjdesigner Bengt Thornefors og Nina Norgren, der er blomsterbinder og grafisk designer. Bengt Thornefors har tidligere slået sine kreative folder hos Acne Studios og Saint Laurent, hvilket også kommer til udtryk i Magnibergs æstetik, hvor materialer som poplin og silke parres med mesh. Med Magniberg forventer Kvadrat, at deres position inden for boligtekstiler bliver styrket yderligere.

”Gennem det sidste årti har vi udvidet vores tilstedeværelse på markedet for boligtekstiler med vores brands Kvadrat/Raf Simons, Kinnasand og Sahco sammen med den globale lancering af vores nye ”Kvadrat at Home” showroomkoncept. At føje Magniberg til Kvadrat-familien giver os mulighed for at fortsætte vores rejse på markedet for boligtekstiler nu med tilføjelsen af design-sengelinned til vores tilbud,” fortæller Kvadrats CEO, Anders Byriel.

Hos Magniberg er man ligeledes begejstret for det nye samarbejde. Medstifter af Magniberg, Bengt Thornefors, siger:

”Vi beundrer i høj grad Kvadrats værdier, færdigheder inden for tekstilskabelse samt deres fortsatte støtte til nutidskunst og design. Læg yderligere Kvadrat til vores ambition om at gøre tingene anderledes, og vi kan skabe fremragende sengelinned. I lighed med Kvadrat handler Magniberg om håndværk, kultur, produktion og ideer. Vi er glade for at starte dette samarbejde med Kvadrat.”

"