Menu

Lad dine medarbejdere styrke deres kompetencer

I de overenskomster, DM&T har indgået, har medarbejderne ret til 10 dages selvvalgt uddannelse. Læs mere om, hvordan du kan hjælpe dine medarbejdere med at dygtiggøre sig gennem kompetencefonden her.

10. juni 2021

Mange medarbejdere i den danske mode- og tekstilbranche har muligheden for at efteruddanne sig 10 dage om året med betaling af 85 % af deres løn under uddannelsen – hvert år. Det gælder for medarbejdere, der er omfattet af overenskomsterne med HK, Teknisk Landsforbund og 3F, og som arbejdsgiver kan du få 85 % godtgørelse for løntabet i forbindelse med medarbejderens uddannelse gennem kompetencefonden.

Det er medarbejderen selv, der vælger, hvilken uddannelse, vedkommende ønsker. Og der er rigtig god grund til at opfordre medarbejderne til at udnytte muligheden.

”Kompetencefonden er en oplagt mulighed til at gøre dine medarbejdere endnu dygtigere. I og med der er tale om uddannelser, de selv vælger, får medarbejderne også indflydelse på deres arbejdsliv, og det bidrager til at øge motivationen,” siger Lars Schandorff, advokat og overenskomstchef i Dansk Mode & Texil.

Listen over kurser er alenlang, og dækker alt fra grundskoleniveau til videregående niveau. Der er forskel på de godkendte uddannelser, alt afhængigt af hvilken overenskomst, der er tale om.

DM&T opfordrer virksomheder, der er under overenskomst, til at udnytte muligheden for at lade medarbejderne uddanne sig. I den forbindelse er det vigtigt, at uddannelsen bliver planlagt i god tid, så det passer med opgaverne. 

Vil du vide mere eller har du spørgsmål, er du naturligvis velkommen til at kontakte DM&T.

Du finder lister over alle godkendte uddannelser, vejledninger og ansøgningsblanketter her

"