Menu

Lego sælger ejerandel af Kabooki

Lego har solgt sin ejerandel af børnetøjsvirksomheden Kabooki, der producerer tøj under brandet Lego Wear.

Kabooki
Kabooki

22. januar 2018

Af Rikke Kynde, rk@dmogt.dk

Efter mere end 10 år som medejer i børnetøjsvirksomheden Kabooki, vælger Lego at sælge sin ejerandel, det skriver
Finans.dk.

Kabooki sælger udelukkende børnetøj under brandet Lego Wear. Dermed har Lego både været medejer og licensgiver i børnetøjsvirksomheden, hvilket Christopher Silcowitz, administrerende direktør i Kabooki, forklarer som årsagen til, at Lego har droppet sin ejerandel:

”Hidtil har Lego med den ene hånd været medejer og med den anden hånd været licensgiver. Det var ikke hensigtsmæssigt, at det fortsat skulle være sådan,” siger han til Finans.dk.

Kabooki er den eneste virksomhed, hvor Lego både har været licensgiver og medejer. Her er der tale om en ejerandel på 19,8 procent, som nu er blevet solgt til Kabookis administrerende direktør.

Salget har dog ikke betydning for licensen, som fra årsskiftet blev fornyet med ti år. Christopher Silcowitz ser positivt på den nye licensaftale, der tidligere kun har løbet fem år ad gangen, han kan dog endnu ikke sige meget om, hvilken betydning det nye ejerskab vil få for virksomheden:

”Det er for tidligt at kommentere. Men efter, vi har fået dette nye ejerskab på plads, har der været meget renere linjer på de møder, der har været afviklet.”

"