Menu

Modeugen siger farvel til plasticflasker

Fra den kommende sæson er det slut med engangsplasticflasker under Copenhagen Fashion Week. Modeugen skal trækkes i en mere bæredygtig retning, og dette er bare et af initiativerne.

Foto: Copenhagen Fashion Week
Foto: Copenhagen Fashion Week

06. juni 2019 Af Simon Hansen , sh@dmogt.dk

Når Copenhagen Fashion Week den 6.-9. august finder sted, skal varmen ikke bekæmpes med læskende drikke fra engangsplastflasker. Hverken foran eller bag scenen ved shows og præsentationer vil det nemlig være tilladt at have drikkevarer i plasticflasker. Copenhagen Fashion Week ønsker med initiativet at udnytte sin position til at gå forrest og håber at inspirere andre til at gøre det samme.

”Skadevirkningen fra plasticforurening er en af mange udfordringer, som skal tackles på globalt plan. Ved at gøre en ende på brugen af engangsplasticflasker i løbet af Copenhagen Fashion Week, markerer vi vores commitment til at reducere mængden af plastic, som benyttes i løbet af den her begivenhed, såvel som vores ønske om at inspirere til at skabe positive forandringer,” siger Cecilie Thorsmark, CEO i Copenhagen Fashion Week.

Hun opfordrer til at udnytte, at vi i Danmark har noget af verdens reneste drikkevand i vandhanerne, men har man ikke medbragt sin egen drikkedunk, vil der fortsat være vand i FSC-certificerede kartoner. Initiativet træder i kraft allerede fra den kommende udgave af Copenhagen Fashion Week og gælder shows, præsentationer, serviceydelser og alle events på det officielle program. Derudover har Copenhagen Fashion Week i samarbejde med In Futurum lanceret en 15-trins guide til et mere bæredygtigt show.

Messerne CIFF og Revolver støtter op om initiativet og derfor skal du også lede langt efter engangsplastflasker i Bella Center og Øksnehallen til sommer.
"