Menu

NN07 købt af ny kapitalfond

Modevirksomheden NN07 skifter hænder i en handel, hvor én svensk kapitalfond køber af en anden. Under den nye majoritetsejer Litorinas majoritetsejerskab skal omsætningen fordobles i løbet af tre til fem år, oplyser selskabets adm. direktør-

Foto: NN07
Foto: NN07

04. oktober 2019 Af Simon Hansen , sh@dmogt.dk

For tre år siden købte den svenske kapitalfond Fidelio majoriteten af modevirksomheden NN07. Nu har en anden svensk kapitalfond, Litorina, så købt en majoritetsandelen af virksomheden, men både Fidelio og adm. direktør Tommy Holte og medstifter Victor Lindh fortsætter i ejerkredsen. Det skriver Børsen.

Handlens størrelse er ikke blevet offentliggjort, men Børsen erfarer, at den beløber sig til omkring 500 mio. kr. Handlen kommer som følge af, at Fidelio har åbnet en ny fond med nye investorer, hvorfor man ikke længere ønskede at besidde majoritetsandelen af NN07.

Vi var det eneste selskab i den første fond, hvor Fidelio var hovedaktionær til sidst. Så vi spurgte, om vi ikke sammen skulle afsøge, hvem der var den rigtige partner for os, og det var Fidelio enige i. Og det blev så Litorina," siger adm. direktør Tommy Holte til Børsen.

Med den nye ejerskabsstruktur på plads, er ambitionen, at NN07 i løbet af tre til fem år skal fordoble omsætningen. Denne oplyses ikke i regnskabet, men til Børsen fortæller Tommy Holte, at 2018-salget udgjorde i omegnen af 225 mio. kr., og dermed har NN07 altså udstukket en kurs mod den halve milliard.

Bestyrelsen får tilført rutinerede modekræfter

Partner i Litorina Gustav Thott ser gode forudsætninger for at indfri denne målsætning, og roser NN07’s produktsortiment og kvalitetsniveau. Derudover bidrager Litorina også med erfaring og kompetencer, der kan flytte virksomheden.

”Vi har gode erfaringer fra tidligere med at investere i virksomheder, der sælger premium-beklædning til mænd blandt andet gennem vores investering i det internationale skjortebrand Eton, og vi er derfor glade for, at NN07 har valgt Litorina som partner. Vi er imponerede over NN07-teamet og det, de har udrettet frem til i dag,” siger han og peger på en loyal kundeskare og stærke relationer til forhandlerne som faktorer, der skal udgøre basen for en fortsat international ekspansion.

I løbet af Fidelios ejerskab er NN07 vokset markant, når det kommer til antallet af medarbejdere, ligesom virksomheden er blevet internationaliseret i stigende grad med særligt fokus på Tyskland, Holland og Storbritannien.

I forbindelse med handlen sker der også ændringer i selskabets bestyrelse. Her indtræder den tidligere H&M direktør Fabian Månsson som bestyrelsesformand, mens den tidligere Eton-direktør Hans Davidsen indtræder som bestyrelsesmedlem. Muuto-direktør Anders Cleemann fortsætter i bestyrelsen.

NN07 har igennem de seneste fem år vist sig som en solid forretning med pæne tal på bundlinjen. På fem år har man således generet et samlet overskud på mere end 115 mio. kr. efter skat. I 2018 alene udgjorde årets resultat 24,15 mio. kr. Egenkapitalen udgjorde ved regnskabsårets afslutning 53,69 mio. kr.

"