Menu

Nu åbner ansøgning om midlertidig lønkompensation

Folketinget har tredjebehandlet og vedtaget lovforslaget om midlertidig lønkompensation. Nu åbner ansøgningen, og DM&T’s HR-advokater har gode råd i forbindelse med ansøgningen.

25. marts 2020

Et enigt Folketing vedtog tirsdag lovforslaget om midlertidig lønkompensation, og i dag åbner Erhvervsstyrelsen for ansøgninger via virksomhedsguiden.dk. På denne side kan du også læse mere om, hvad du skal huske i forbindelse med ansøgning. 

DM&T’s HR-advokater Lars Schandorff og Michael Lund-Nielsen understreger, at det er vigtigt, at du tager følgende i betragtning, inden du indsender din ansøgning

  • Du bør søge for den maksimale periode, dvs. frem til 9. juni 2020. Du kan nemlig som udgangspunkt kun søge én gang i perioden.
  • Ved du allerede på ansøgningstidspunktet, at du får behov for medarbejdere inden for den periode, de er hjemsendt, skal du på ansøgningstidspunktet angive, hvor mange dage virksomhed planlægger at genindkalde medarbejderen i perioden.

I forbindelse med din ansøgning skal du have følgende klar:

  1. Andel af medarbejdere, der skal hjemsendes
  2. Fulde navn, CPR-nummer, månedsløn og beskæftigelsesgrad (fuldtid el. deltid) for alle medarbejdere
  3. Perioden der ønskes kompensation for samt begrundelse herfor.

Derudover skal du afgive en tro og love-erklæring i forbindelse med ansøgningen.

Tirsdag den 24. marts  kom der også afklaring på spørgsmålet om, hvorvidt det er muligt at hjemsende elever med lønkompensation.  Det er det, men kun i det omfang, at der ikke er nogen medarbejdere tilbage til at oplære dem. Det gælder også, hvis produktionen er indstillet.

Du kan læse mere i DM&T’s vejledning om midlertidig lønkompensation, som du finder her.

"