Menu

Nu er den her: E-bogen om den nye ferielov!

Den nye ferielov berører alle virksomheder, og derfor skal du være forberedt, når den træder i kraft i september 2020. Nu udgiver DM&T en e-bog, som sikrer dig det fulde overblik over den nye ferielov, og hvordan du forholder dig til den.

10. januar 2019

Selvom den nye ferielov først træder i kraft næste år, er interessen for den allerede voldsomt stor. Dansk Mode & Textil har i løbet af 2018’s sidste måneder afholdt intet mindre end fire udsolgte seminarer med fokus på ferielovens ændringer. Som opfølgning på seminarerne lancerer Dansk Mode & Textil nu sin egen e-bog, der tager læseren gennem den nye ferielov og de forhold, man skal være opmærksom på.

 

Når den nye ferielov for alvor træder i kraft i 2020, går de danske lønmodtagere nemlig fra et princip om forskudt optjening og afholdelse af ferie til samtidighedsferie.

 

Det giver den største fordel for de lønmodtagere, som skal til at indtage det danske arbejdsmarked, da de kan holde ferie med løn fra første måneds ansættelse. For lønmodtagere som allerede er på arbejdsmarkedet giver den nye ferielov ikke de helt store ændringer, om end der indefryses en portion feriemidler, som først udbetales, når medarbejderen forlader arbejdsmarkedet ved pensionsalderen.

 

De væsentligste ændringer er:

 

  • Der indføres samtidighedsferie
  • Ferieperioderne ændres
  • Ferie kan holdes på forskud, selvom det endnu ikke er optjent
  • Ferieloven kan ikke fraviges til skade for medarbejderen
  • Der indføres en overgangsordning 

Alt dette kan man læse meget mere om i DM&Ts nye E-bog om ferieloven.

 

Find den her (kræver medlemslogin)

"