Nu er e-Export lukket - nye angivelser skal oprettes i DMS Eksport

29. maj 2024 kl. 7 lukker det gamle eksportsystem, e-Export, som planlagt for oprettelse af nye angivelser. Toldstyrelsen har besluttet at holde det gamle forsendelsessystem, Transit (NCTS), åbent lidt endnu, nærmere bestemt til 30. juni. Det sker efter tæt dialog med erhvervslivet. DMS Eksport og DMS Forsendelse er i drift og modtager angivelser. Omkring 1.000 virksomheder skal fremover benytte DMS Eksport.

dmogt orienterer skats nye toldsystemer
Af - - 30 May 24

Omkring 90 virksomheder benytter forsendelsesordningen, og de kan benytte Transit (NCTS) lidt endnu. Det er besluttet efter tæt dialog med de berørte virksomheder. Transit (NCTS) vil være åbent indtil 30. juni.

Toldstyrelsen opfordrer dog fortsat virksomheder til hurtigst muligt at tage DMS Forsendelse i brug, for implementeringen af et nyt system er omfattende.

– Overgangen til DMS Eksport har krævet en stor indsats fra både erhvervslivets og Toldstyrelsens side, for med en så kompleks it-implementering følger også en opgave med at lære systemet og nye arbejdsgange at kende. Jeg vil gerne kvittere for erhvervslivets store indsats i forbindelse med overgangen, siger Claus Bruun Johannessen, der er chef for it-udvikling i Toldstyrelsen.

Midlertidige arbejdsgange i en periode

Virksomheder skal dog være opmærksomme på, at der i en periode vil være midlertidige arbejdsgange i DMS Eksport og DMS Forsendelse.

– Selvom alle nye eksportangivelser nu skal oprettes i DMS Eksport, vil der i en periode være midlertidige arbejdsgange i DMS. Toldstyrelsen arbejder på at finde gode permanente løsninger hurtigst muligt, fortæller Claus Bruun Johannessen.

˃ Se en oversigt over midlertidige arbejdsgange i DMS.

Listen over midlertidige arbejdsgange opdateres løbende.

DMS opdateres løbende

DMS Eksport og DMS Forsendelse opdateres som alle andre toldsystemer løbende, og der vil også komme forbedringer i systemet. Du kan holde dig opdateret om opdateringer i DMS under Planlagte og gennemførte opdateringer i DMS.

Hvis du har spørgsmål eller oplever fejl i DMS

Toldstyrelsens Vejledning har udvidet åbningstiden til kl. 20 til og med fredag den 31. maj. Den udvidede åbningstid er forbeholdt DMS-relaterede spørgsmål.

Du træffer Vejledning på telefon 72 22 12 02.

Hvis du oplever akutte DMS-relaterede fejl, skal du i den udvidede åbningstid som vanligt kontakte systemleverandøren Netcompany på telefon 33 34 89 51 eller toldst.dms@netcompany.com.

˃ Se, hvordan du indmelder DMS-relaterede fejl, som ikke haster.

˃ Læs mere om overgangen til de nye systemer på toldst.dk/dms.

˃ Find nyttige informationer for dig, som arbejder i DMS.

Vil du høre mere?

Ræk endeligt ud og lad os hjælpe dig videre.

Michael Hillmose foto
Michael Hillmose

International chef

97117294

mhi@dmogt.dk

michaelhillmose

Rikke Mynster Johansen portræt
Rikke Mynster Johansen

Advokat, handelsjura og told

97117222

rmj@dmogt.dk

rikke-mynster-johansen-91bb384